Πολιτική Τετάρτη 1/11/2023, 10:38
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρώτο τετ α τετ Μητσοτάκη-Κασσελάκη: Ο διάλογος μπροστά στις κάμερες

Πρώτο τετ α τετ Μητσοτάκη-Κασσελάκη: Ο διάλογος μπροστά στις κάμερες

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, έχει συνάντηση στο γραφείο του στη Βουλή με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανο Κασσελάκη.

Πρόκειται για πρώτη θεσμική συνάντηση μετά την εκλογή του κ. Κασσελάκη στην ηγεσία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, υποδεχόμενος στον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ, ευχήθηκε καλή αρχή, ενώ οι δυο πολιτικοί μπροστά στις κάμερες, μίλησαν για το δικαίωμα ψήφου των αποδήμων.

Συγκεκριμένα, ο Στέφανος Κασσελάκης ζήτησε οι απόδημοι να έχουν δικαίωμα να εκλεγούν τον δικό τους βουλευτή. «Θα τα συζητήσουμε αυτά, μαζί με άλλα», του απάντησε ο πρωθυπουργός.

Επιπλέον, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ρώτησε τον Στέφανο Κασσελάκη, αν έχει εξοικειωθεί στα πράγματα, με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να απαντά ότι έχει σίγουρα εξοικειωθεί στο κομματικό περιβάλλον και στην Ελλάδα. «Έχουμε ευθύνη να έρθει όλος ο κόσμος πίσω, οι απόδημοι να μπορούν να προσφέρουν στην πατρίδα τους», είπε επίσης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Πρώτο τετ α τετ Μητσοτάκη-Κασσελάκη: Ο διάλογος μπροστά στις κάμερες-1
φωτ. intimenews

Μετά την αναφορά του κ. Κασσελάκη στους απόδημους ακολούθησε ο εξής διάλογος μεταξύ των δύο ανδρών:

Κ. Μητσοτάκης: Φέραμε το νομοσχέδιο που δίνει το δικαίωμα στους απόδημους να ψηφίζουν από τον τόπο διαμονής τους. Ήταν ένα εθνικό χρέος. 

Σ. Κασσελάκης: Αυτό είναι δικαίωμα στο εκλέγειν και όχι στο εκλέγεσθαι. Πιστεύω ακράδαντα ότι πρέπει να δώσουμε περιφέρειες στους ομογενείς, ώστε να μπορέσουν να εκλέγουν οι ίδιοι εκπροσώπους της δικής τους κοινότητας. 

Κ. Μητσοτάκης: Αυτά θα τα συζητήσουμε. Ο εκλογικός νόμος ενόψει των εκλογών είναι καθορισμένος. Το δικαίωμα του εκλέγεσθαι το έχει ο κάθε Ελληνας πολίτης, είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο. Αυτό ανάμεσα σε πολλά άλλα, όμως, θα το συζητήσουμε. 

Σ. Κασσελάκης: Ο Ελληνας πολίτης στο εξωτερικό δεν το έχει. 

Το σημερινό πρόγραμμα των δύο πολιτικών αρχηγών

Στις 11.00, ο πρωθυπουργός θα μιλήσει στην ολομέλεια της Βουλής, στη συζήτηση για το σχέδιο νόμου του υπουργείου Εσωτερικών με τίτλο: «Νέο σύστημα επιλογής διοικήσεων φορέων του δημόσιου τομέα, ενίσχυση της αποτελεσματικότητάς τους και λοιπές διατάξεις».

Στις 18.30, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα παραστεί και θα μιλήσει στην εκδήλωση για τα 100 χρόνια από την ίδρυση του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, στο Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Οσον αφορά το σημερινό πρόγραμμα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, ο Στέφανος Κασσελάκης στις 11.30 π.μ. θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Γ. Γεννηματάς» και θα έχει συνάντηση με τη διοίκηση και εργαζομένους του νοσοκομείου.

Πηγή: kathimerini.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News