Πολιτική Σάββατο 16/01/2021, 15:30
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Μητσοτάκης: Η Σ. Μπεκατώρου έσπασε με γενναιότητα την αλυσίδα του φόβου

«Η Πολιτεία διαθέτει το νομικό οπλοστάσιο του κράτους δικαίου το οποίο και οφείλει να εξαντλήσει»

Φωτ. Intime

Τη «γενναιότητα» της ολυμπιονίκη Σοφίας Μπεκατώρου, η οποία – όπως σημείωσε «είχε την τόλμη να καταγγείλει τη σεξουαλική βία που υπέστη ως έφηβη αθλήτρια» εξήρε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. 

Όπως σημείωσε ο Πρωθυπουργός, η κίνηση της αθλήτριας «αφυπνίζει συνειδήσεις, παράγοντας θετικό παράδειγμα και κινητοποιεί ώριμα την ευαισθησία των δυνάμεων της προόδου στον τόπο μας».

«Η Πολιτεία διαθέτει το νομικό οπλοστάσιο του Κράτους Δικαίου το οποίο και οφείλει να εξαντλήσει. Έχει επίσης δομές που βοηθούν να κλείνουν τα τραύματα από τέτοιου είδους εγκλήματα. Είναι κρίσιμο, όμως, σε αυτή την αποστολή να βρίσκει καθημερινό συμπαραστάτη της και τον κάθε Έλληνα» τόνισε προσθέτοντας: «Η Σοφία έσπασε με γενναιότητα την αλυσίδα του φόβου και της σιωπής, δείχνοντας τον δρόμο ώστε το στίγμα της ενοχής να περάσει από το θύμα στον θύτη. Έγινε, έτσι, και μια Ολυμπιονίκης της Eυθύνης, στο όνομα όλων: Γυναικών και ανδρών, παιδιών και εφήβων, μέσα και έξω από την οικογένεια».

Ο κ. Μητσοτάκης σημειώνει πως συνομίλησε με την Σοφία Μπεκατώρου «για εκείνη την οδυνηρή εμπειρία». «Κανείς δεν πρέπει να ξεχνά, αλλά να αντιδρά. Γι’ αυτό και είμαι δίπλα της. Όχι μόνο ως πρωθυπουργός. Αλλά και ως σύζυγος, πατέρας και απλός πολίτης. Είναι καιρός να ξεριζωθεί η εξουσιαστική βία εναντίον όποιου βρεθεί σε μία αδύναμη θέση. Είναι μάστιγα που υπονομεύει τα θεμέλια του πολιτισμού μας. Ας κάνουμε, λοιπόν, όλοι το πρώτο βήμα της Σοφίας: Μιλάμε, καταγγέλλουμε, αποκαλύπτουμε. Ώστε το φως της αλήθειας να κάψει για πάντα το έγκλημα που ζει στο σκοτάδι» πρόσθεσε ο Πρωθυπουργός.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News