Πολιτική Τρίτη 19/09/2023, 11:18
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ντιμπέιτ για το… ντιμπέιτ μεταξύ Κασσελάκη και Αχτσιόγλου

Ντιμπέιτ για το… ντιμπέιτ μεταξύ Κασσελάκη και Αχτσιόγλου

Ανεβαίνουν οι τόνοι της αντιπαράθεσης μεταξύ του Στέφανου Κασσελάκη και της Εφης Αχτσιόγλου λίγες μέρες πριν τον β’ γύρο των εκλογών για την ανάδειξη του νέου πρόεδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Σήμερα το πρωί, η κ. Αχτσιόγλου ανακοίνωσε ότι έχει καταθέσει πρόταση για ντιμπέιτ στους γραμματείς του κόμματος, ανάμεσα σε εκείνη και τον Στέφανο Κασσελάκη.

Ακολούθησε η αρνητική απάντηση Κασσελάκη, ο οποίος σε ανάρτησή του κάλεσε την Εφη Αχτσιόγλου σε «κοινή περιοδεία», σχολιάζοντας ότι «με την Έφη η Σύγχρονη Αριστερά δε μας θέλει απέναντι, αλλά μαζί». Μάλιστα προσέθεσε ότι «όπως εύστοχα έχει πει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος: Εμείς είμαστε σύντροφοι, όχι αντίπαλοι». 

Η κ. Αχτσιόγλου επανήλθε: «Ακριβώς επειδή είμαστε σύντροφοι. Για έναν ειλικρινή και ουσιαστικό διάλογο επί των διακριτών μας πολιτικών θέσεων για τον κοινό μας στόχο, την ανατροπή της δεξιάς κυβέρνησης». Και συμπλήρωσε: «Όπως εύστοχα είχε πει ο Νίκος Παππάς: Θα ήταν τεράστιο λάθος να μη μιλήσουμε, με συντροφικότητα, μπροστά στους δημοκρατικούς πολίτες».

Το ενδιαφέρον στοιχείο και στις δύο ανακοινώσεις είναι πως αφενός η κ. Αχτσιόγλου επικαλέστηκε παλαιότερη τοποθέτηση του Νίκου Παππά – ο οποίος πριν λίγα λεπτά δήλωσε τη στήριξη του στον Στέφανο Κασσελάκη -, αφετέρου ο κ. Κασσελάκης αναφέρθηκε σε δήλωση του Ευκλείδη Τσακαλώτου ο οποίος φαίνεται πως στην πορεία προς τη β’ Κυριακή βρίσκεται πιο κοντά στην Εφη Αχτσιόγλου.

Πηγή: kathimerini.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News