Πολιτική Πέμπτη 14/01/2021, 12:31
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

«Κάθε μήνας lockdown κοστίζει 3 δισ. ευρώ»

Χρ. Ταραντίλης: Την Παρασκευή οι αποφάσεις για το άνοιγμα κοινωνικών και οικονομικών δραστηριοτήτων

«Κάθε μήνας lockdown κοστίζει 3 δισ. ευρώ»

Την Παρασκευή «έδειξε» ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Ταραντίλης για τις αποφάσεις σε ό,τι αφορά το άνοιγμα κοινωνικών και οικονομικών δραστηριοτήτων.

Όπως επανέλαβε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν το απόγευμα της Παρασκευής με βάση τα όσα θα εισηγηθεί η επιτροπή των ειδικών. Επεσήμανε πάντως με νόημα πως σήμερα τα επιδημιολογικά δεδομένα είναι πολύ καλύτερα σε σχέση με εκείνα στις 14 Δεκεμβρίου του 2020 οπότε και είχε λειτουργήσει το click away. Ο ίδιος εξέφρασε την εκτίμηση πως με βάση την καλύτερη επιδημιολογική εικόνα η επιτροπή θα μπορούσε να εξετάσει άνοιγμα «σίγουρα με το click away».

Υπογράμμισε ακόμη πως κάθε μήνας lockdown κοστίζει 3 δισ. ευρώ και ίσως και περισσότερο στην οικονομία και απαντώντας σε σχετική ερώτηση σημείωσε πως η κυβέρνηση δεν βάζει το δίλημμα «ή η οικονομία ή η παιδεία» αλλά βούλησή της είναι να ανοίξουν όσο το δυνατόν περισσότερες δραστηριότητες.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε πως η κυβέρνηση «δεν βάζει σε καμιά ζυγαριά την προστασία της ανθρώπινης ζωής, αλλά επίσης δεν αγνοεί τις ανάγκες του κόσμου της εργασίας και της επιχειρηματικότητας, όπως για παράδειγμα του εμπορίου, που έχει μπροστά του την περίοδο εκπτώσεων».

Σε ό,τι αφορά τον εμβολιασμό είπε πως εξελίσσεται με ικανοποιητικό ρυθμό, μεθοδικότητα και ασφάλεια. «Ήδη έχουν ξεκινήσει οι εμβολιασμοί σε 146 νοσοκομεία και σε πολλά από αυτά έχει ήδη ολοκληρωθεί ο εμβολιασμός των υγειονομικών με την πρώτη δόση του εμβολίου» ανέφερε προσθέτοντας πως μέχρι χθες είχαν εμβολιαστεί 65.005 άτομα, δηλαδή το 0,6% του πληθυσμού.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News