Πολιτική Δευτέρα 18/09/2023, 20:01
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Κλειδώνει» το πρόγραμμα του πρωθυπουργού στη Νέα Υόρκη – Την Τετάρτη η συνάντηση με Ερντογάν

«Κλειδώνει» το πρόγραμμα του πρωθυπουργού στη Νέα Υόρκη – Την Τετάρτη η συνάντηση με Ερντογάν

Τη Νέα Υόρκη θα επισκεφθεί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για τη γενική συνέλευση του ΟΗΕ, στο περιθώριο της οποίας θα συναντηθεί με τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν.

H ατζέντα της συνάντησης των δύο ηγετών έχει ήδη καθοριστεί, ενώ, παράλληλα, «κλειδώνει» και το πρόγραμμα του πρωθυπουργού, ο οποίος αναμένεται να φτάσει στη Νέα Υόρκη την Τρίτη το βράδυ.

Σύμφωνα με πληροφορίες η συνάντηση των δύο ηγετών θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, ενώ την Πέμπτη ο Έλληνας πρωθυπουργός θα μιλήσει στην Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ και στο Πανεπιστήμιο Γέιλ.

Την Παρασκευή θα έχει συναντήσεις με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτιέρες, τον Πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Χριστοδουλίδη και τον πρόεδρο της Νότιας Κορέας Γιουν Σουκ Γεολ, κλείνοντας έτσι μια εβδομάδα επαφών κατα την οποία θα υπάρξουν μεταξύ άλλων και συναντήσεις με επενδυτές και ομογενειακές οργανώσεις.

Ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης είχε ήδη δυο συναντήσεις με τους ομολόγους του του Ισημερινού και του Ουζμπεκισταν στο πλαίσιο της προώθησης της ελληνικής υποψηφιότητας για τη θέση μη μονίμου μέλους του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών. Θα συμμετάσχει επίσης σε συνάντηση με τους υπουργούς Εξωτερικών της ΕΕ, σε υψηλού επιπέδου συνάντηση για την ειρηνευτική διαδικασία στη Μέση Ανατολή και σε εκδήλωση των ομογενειακών οργανώσεων.

moneyreview.gr με πληροφορίες από ertnews.gr

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News