ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η στρατηγική του Μαξίμου έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Η στρατηγική του Μαξίμου έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Η τακτική της κυβέρνησης έναντι του ΣΥΡΙΖΑ είναι σαφής και φαίνεται σε κάθε ανακοίνωση: αποδόμηση της αντιπολιτευτικής ρητορικής της αξιωματικής αντιπολίτευσης μέσω επιχειρημάτων. Αυτό φάνηκε και χθες μετά τα όσα υποστήριξε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την επίσκεψή του στην Αχαΐα, όπου άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για το ρυθμό με τον οποίο προχωράνε τα εμβόλια.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Ταραντίλης, κατά την πάγια τακτική που έχει υιοθετήσει από την πρώτη μέρα που ανέλαβε τα ηνία της επικοινωνίας, απάντησε σε ήπιο μεν ύφος αλλά με συγκεκριμένη επιχειρηματολογία. «Στις 2 Νοεμβρίου 2020 ο κ. Τσίπρας μιλούσε για εμπόριο ελπίδας από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και για ένα εμβόλιο που δεν έχει ακόμη ανακαλυφθεί. Λιγότερο από δύο μήνες μετά, ευτυχώς για τους πολίτες, το εμβόλιο ήρθε στην Ελλάδα και η κυβέρνηση είχε ξεκινήσει έγκαιρα την προετοιμασία ώστε να αρχίσει αμέσως ο εμβολιασμός με σχέδιο και πρόγραμμα» σημείωσε αρχικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προσθέτοντας πως «τώρα ο κ. Τσίπρας προεξοφλεί πως ούτε του χρόνου τέτοιον καιρό δεν υπάρχει πιθανότητα για τη δημιουργία της λεγόμενης ανοσίας της αγέλης».

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο «η χώρα μας έχει εξασφαλίσει εμβόλια για όλους τους πολίτες» και «αυτή τη στιγμή η εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού βρίσκεται στον ευρωπαϊκό μέσο όρο, θα επιταχυνθεί κατά πολύ το αμέσως επόμενο διάστημα με την παραλαβή περισσότερων εμβολίων και η συλλογική ανοσία θα έχει επιτευχθεί το καλοκαίρι». Εκεί κρυβόταν και μία είδηση καθώς για πρώτη φορά διατυπώθηκε δημοσίως από κυβερνητικά χείλη πως μέχρι το καλοκαίρι πιθανόν να επιτευχθεί η πολυπόθητη ανοσία. Η ίδια η πραγματικότητα πάντως διέψευσε τον κ. Τσίπρας καθώς μέχρι και χθες περισσότεροι από 100.000 συμπολίτες μας είχαν κλείσει ραντεβού για τον εμβολιασμό.

Συμπίεση του ΣΥΡΙΖΑ στα αριστερά

Με δεδομένο πως ο ΣΥΡΙΖΑ αντιμετωπίζει πλήθος εσωκομματικών προβλημάτων η κυβέρνηση θέλει με αυτή την στρατηγική να εγκατασταθεί οριστικά στον κεντρώο χώρο εκτοπίζοντας τον ΣΥΡΙΖΑ στο αριστερό κέρας. Η σύγχυση άλλωστε που υπάρχει στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που αναζητά χείρα βοηθείας από το ΚΙΝΑΛ μέχρι το ΜΕΡΑ25, βοηθά τον Κυριάκο Μητσοτάκη και οποιαδήποτε πόλωση σε αυτή την φάση δεν εξυπηρετεί τον σκοπό της κυβέρνησης. Συνεπώς με αυτή την διάθεση θα ξεκινήσει η συζήτηση στην Βουλή αύριο. Αυτό δεν σημαίνει πως αν ο κ. Μητσοτάκης προκληθεί δεν θα απαντήσει. Αλλά είναι βέβαιο πως «η κυβέρνηση δεν θα συρθεί σε λασπομαχία, όπως θα ήθελε ο κ. Τσίπρας» λέει στο ΜR κυβερνητική πηγή.

Τέλος, όσον αφορά το μέτωπο της πανδημίας και της άρσης των περιοριστικών μέτρων, δεν έχει αλλάξει κάτι τα τελευταία 24ωρα, καθώς η πανδημία παραμένει σε τροχιά ύφεσης με αποτέλεσμα να θεωρείται ακόμα πιο βέβαιο πως αύριο θα ανακοινωθεί άρση των περιορισμών στο λιανεμπόριο, είτε με την μορφή της παράδοσης εκτός καταστήματος, είτε με ραντεβού και παράδοση και εντός.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News