Πολιτική Κυριακή 10/09/2023, 21:47
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπ. Υγείας και Κοινωνικής Συνοχής: Σε 4 άξονες το επιχειρησιακό σχέδιο για τις πλημμύρες

Υπ. Υγείας και Κοινωνικής Συνοχής: Σε 4 άξονες το επιχειρησιακό σχέδιο για τις πλημμύρες

Η Ειρήνη Αγαπηδάκη, αναπληρώτρια υπουργός Υγείας παρουσίασε στην Λάρισα, μετά τις δηλώσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, στο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, το επιχειρησιακό σχέδιο που έχει εκπονήσει το υπουργείο για την πρόληψη και την αντιμετώπιση απειλών Δημόσιας Υγείας, και το οποίο παρουσιάσθηκε το πρωί στο Συντονιστικό Κέντρο Δημόσιας Υγείας και βασίζεται σε τέσσερις άξονες:

Στον έλεγχο του πόσιμου νερού σε όλες τις περιοχές, στα κρίσιμα σημεία ενδιαφέροντος, για να διασφαλιστεί ότι όταν δίνεται νερό θα είναι ασφαλές για τους πολίτες και συνέστησε στους πολίτες να χρησιμοποιούν μόνον εμφιαλωμένο νερό.

Ο δεύτερος άξονας αφορά τα νεκρά ζώα και ανέφερε πως έχουν αναρτηθεί σχετικές οδηγίες από το υπουργείο Υγείας, υπογραμμίζοντας πως τα λιμνάζοντα νερά είναι δυνητικά μολυντικά και υπάρχει αυξημένος αριθμός και έκταση από νεκρά ζώα. Δόθηκαν κατευθυντήριες οδηγίες, είπε, για τη συλλογή και την καύση/υγειονομική ταφή των νεκρών ζώων στους αρμόδιους αντιπεριφερειάρχες και υπαλλήλους της Περιφέρειας, ώστε να προστατευθεί άμεσα ο πληθυσμός.

Ο τρίτος άξονας αφορά την επιδημιολογική επιτήρηση σχετικά με τα λοιμώδη νοσήματα όπως την γαστρεντερίτιδα.

Και ο τέταρτος άξονας την εντομολογική επιτήρηση με μεγαλύτερη ένταση καθώς η περιοχή δίνει κρούσματα δυτικού Νείλου υπογραμμίζοντας πως τα κρούσματα αναμένεται να γίνουν πιο έντονα μετά από μια εβδομάδα .

Η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής Σοφία Ζαχαράκη είπε πως «οι δομές μας όλες στη Θεσσαλία στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας δεν αντιμετώπισαν κανένα ζήτημα. Φιλοξενούμε από προχθές οικογένειες στο Βόλο με σκοπό να παραταθεί η φιλοξενία για ένα μήνα και βέβαια είμαστε στη διάθεση των πολιτών για οτιδήποτε προκύψει. Οικογένειες με άτομα με αναπηρία που χρειάστηκε, μεταφέρθηκαν στον Αμπελώνα. Το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα αλλά και το επίδομα στέγασης , όπως είπε και ο κ. Τριαντόπουλος, παρατείνονται για τρεις μήνες. Για παράδειγμα όποιος ή όποια δικαιούχος έχε εγκριτική απόφαση που λήγει τον Σεπτέμβριο παρατείνεται για τρεις μήνες και οποίος έχει εγκριτική απόφαση που λήγει τον Οκτώβριο παρατείνεται για δύο μήνες» είπε η υπουργός.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News