Πολιτική Πέμπτη 22/10/2020, 19:24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κορωνοϊός: Απαγόρευση νυχτερινής κυκλοφορίας και μάσκα παντού

Κορωνοϊός: Απαγόρευση νυχτερινής κυκλοφορίας και μάσκα παντού

Απαγόρευση κυκλοφορίας κατά τις νυχτερινές ώρες στις πορτοκαλί και κόκκινες περιοχές (κατηγορία 3 και 4), καθώς και καθολική χρήση μάσκας σ’ όλους τους χώρους ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια διαγγέλματος για την αντιμετώπιση της αυξητικής τάσης του κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε: 

  • Η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 12.30 τα μεσάνυχτα έως τις 5.00 το πρωί στις περιοχές των επιπέδων 3 και 4, στις οποίες εντάσσονται τόσο η Αττική όσο και η Θεσσαλονίκη. Από το μέτρο εξαιρούνται όσοι εργάζονται νύχτα, καθώς και τα περιστατικά έκτακτης ανάγκης.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, στόχος είναι η μείωση των μετακινήσεων των βραδινών συναθροίσεων. «Με λιγότερη διασκέδαση, ίσως, για λίγο. Αλλά με περισσότερη υγεία για πολύ καιρό. Μια πρόβλεψη που ήδη ισχύει, άλλωστε, σε πολλές ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και περιφέρειες. Και ο πρώτος απολογισμός είναι ενθαρρυντικός».

  • Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική παντού. Και στους εσωτερικούς και στους εξωτερικούς χώρους. «Για να το πω με απλά λόγια, και στο καφέ ή στο εστιατόριο θα μπαίνουμε, στο εξής, με μάσκα. Την οποία θα αφαιρούμε μόνο όταν καθόμαστε στο τραπέζι. Και βέβαια εξακολουθεί να ισχύει η απαγόρευση των ορθίων σε εσωτερικές αίθουσες» σχολίασε ο κ. Μητσοτάκης.

Παράλληλα, δεσμεύτηκε για ενίσχυση των ελέγχων τήρησης των μέτρων, καθώς και για επέκταση της τηλεργασίας, όπου είναι εφικτό. Όσον αφορά την επιδημιολογική κατάσταση, ο πρωθυπουργός εξήγησε ότι η εξάπλωση του ιού εντοπίζεται κυρίως μεταξύ των νέων και εστιάζει σε ώρες και τόπους, όπου συγκεντρώνονται.

«Από εκεί, όμως, μεταφέρεται στο ενδοοικογενειακό περιβάλλον, απειλώντας δυσανάλογα τους μεγαλύτερους. Γι’ αυτό και παρακαλώ τους νεότερους να προσέχουν. Και να κρατούν αποστάσεις από τους γονείς και τους παππούδες τους, ανεξάρτητα αν οι ίδιοι έχουν συμπτώματα. Μία εύκολη περιπέτεια γι’ αυτούς ίσως είναι μοιραία για εκείνους που αγαπούν».

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα νέα μέτρα τίθενται σε ισχύ από τις 6.00 το πρωί του Σαββάτου. 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News