Πολιτική Δευτέρα 31/07/2023, 08:51
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δήλωση Μηταράκη: Παραδέχομαι τη λάθος κρίση μου

«Με τη στάση αυτή δόθηκε λάθος μήνυμα σε αυτούς που αγωνίζονταν στην πρώτη γραμμή», δήλωσε ο τέως υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νότης Μηταράκης

Δήλωση Μηταράκη: Παραδέχομαι τη λάθος κρίση μου

Παραδέχθηκε τη «λάθος κρίση του» να φύγει για διήμερο εν μέσω φονικών πυρκαγιών στη χώρα, ο τέως υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νότης Μηταράκης, στην πρώτη του δήλωση μετά την παραίτησή του. 

«Με τη στάση αυτή δόθηκε λάθος μήνυμα σε αυτούς που αγωνίζονταν στην πρώτη γραμμή. Ανέλαβα λοιπόν την ευθύνη και παραιτήθηκα» ανέφερε μεταξύ άλλων, ευχαριστώντας παράλληλα τον πρωθυπουργό και ευχόμενος στον διάδοχό του καλή επιτυχία στο έργο του. 

Υπενθυμίζεται πως την περασμένη Παρασκευή, ο πρωθυπουργός ζήτησε την παραίτηση του Νότη Μηταράκη διότι απουσίαζε από την Αθήνα, ενώ μαίνονταν τα πύρινα μέτωπα σε πολλές περιοχές της Ελλάδας. 

Αναλυτικά η ανάρτηση του τέως υπουργού: 

«Παρέδωσα καθήκοντα Υπουργού Προστασίας του Πολίτη στον @joikonomou, στον οποίο εύχομαι ειλικρινά επιτυχία στο έργο του.

Αποτέλεσε για εμένα ιδιαίτερη τιμή, σε αυτή τη σύντομη θητεία να συνεργαστώ με το εξαίρετο δυναμικό της @hellenicpolice. Επιτέλεσαν εξαιρετικό έργο στη δύσκολη περίοδο των πυρκαγιών, στην ασφαλή εκκένωση περιοχών και στην προστασία της ζωής και της περιουσίας των Ελλήνων πολιτών. Εμπιστεύτηκα την ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας, στηρίζοντας το έργο, τις πρωτοβουλίες και τις προτάσεις της.

Στην πολιτική μου διαδρομή προτάσσω το καθήκον, την αφοσίωση, την αποτελεσματικότητα. Δούλεψα σκληρά για την αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης την περίοδο 2020-23. Προσπάθησα με όραμα και σχέδιο να προχωρήσω σε σημαντικές αλλαγές στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Παραδέχομαι τη λάθος κρίση μου να βρεθώ για 2 μέρες εκτός Αθηνών, επισκεπτόμενος την οικογένεια μου, καθώς με τη στάση αυτή δόθηκε λάθος μήνυμα σε αυτούς που αγωνίζονταν στην πρώτη γραμμή. Ανέλαβα λοιπόν την ευθύνη και παραιτήθηκα.

Ευχαριστώ θερμά τον Πρωθυπουργό για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε σε τρεις διαφορετικούς ρόλους από το 2019, στα Υπουργεία Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Μετανάστευσης & Ασύλου και Προστασίας του Πολίτη.

Θα συνεχίσω να εργάζομαι μεθοδικά στη Βουλή, στηρίζοντας το έργο της Κυβέρνησης, αφιερώνοντας ακόμα περισσότερο χρόνο στα ζητήματα της Χίου, της οποίας οι πολίτες με τίμησαν για άλλη μια φορά με την εμπιστοσύνη τους».

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News