Πολιτική Τρίτη 12/01/2021, 14:14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο η πρόταση Μητσοτάκη για πιστοποιητικό εμβολιασμού

Στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο η πρόταση Μητσοτάκη για πιστοποιητικό εμβολιασμού

0ι 27 ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα συζητήσουν την πρόταση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη για ένα πιστοποιητικό εμβολιασμού, όπως ανέφερε η Κομισιόν. 

Ερωτηθείς για την επιστολή του Έλληνα πρωθυπουργού προς την πρόεδρο της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ο εκπρόσωπος της Επιτροπής για θέματα Υγείας, Στεφάν Κερμέκερ, τόνισε ότι «τα ζητήματα τα οποία εγείρονται σ’ αυτή την επιστολή μαζί με άλλα ζητήματα που αφορούν στον εμβολιασμό θα συζητηθούν στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου με τους αρχηγούς των κρατών-μελών».

Πρόσθεσε ακόμη ότι αναμένονται «τα αποτελέσματα στο πλαίσιο αυτής της σημαντικής συνάντησης και θα είμαστε σε θέση να αναλύσουμε και να απαντήσουμε στην επιστολή που λάβαμε από τον πρωθυπουργό». Παράλληλα, ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ερίκ Μαμέρ επεσήμανε ότι «είμαστε στη διαδικασίας ανάλυσης του περιεχομένου».

Στην επιστολή ο κ. Μητσοτάκης τονίζει μεταξύ άλλων πως «είναι επείγον να υιοθετήσουμε μια κοινή αντίληψη για το πώς πρέπει να καταρτιστεί ένα πιστοποιητικό εμβολιασμού έτσι ώστε να είναι αποδεκτό σε όλα τα κράτη-μέλη». Επισημαίνει ακόμη πως η ταχύτερη δυνατή αποκατάσταση της ελεύθερης κυκλοφορίας είναι θεμελιώδης προτεραιότητα για όλους. Όπως σημειώνει, ενώ η Ελλάδα «δεν πρόκειται να καταστήσει υποχρεωτικό τον εμβολιασμό ή προϋπόθεση για ταξίδια, τα άτομα που έχουν εμβολιαστεί πρέπει να είναι ελεύθερα να ταξιδεύουν». Αυτό, εκτιμά ο πρωθυπουργός, θα προσφέρει επίσης ένα κίνητρο για τους πολίτες ώστε να υποβληθούν σε εμβολιασμό.

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News