Πολιτική Τρίτη 12/01/2021, 12:58
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έφη Αχτσιόγλου: Μεθοδεύουν εν κρυπτώ 35.000 πλειστηριασμούς α΄ κατοικίας

Έφη Αχτσιόγλου: Μεθοδεύουν εν κρυπτώ 35.000 πλειστηριασμούς α΄ κατοικίας

Για «κυβερνητική μεθόδευση» που φέρνει «περισσότερες από 35.000 κύριες κατοικίες πολιτών» μπροστά στην απειλή πλειστηριασμού κάνει λόγο η τομεάρχης Οικονομικών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Έφης Αχτσιόγλου.

Όπως αναφέρει, «δεκάδες χιλιάδες πολίτες, οι οποίοι έχουν κάνει αίτηση υπαγωγής στον νόμο Κατσέλη (νόμος 3869/2010) και προστατεύονται παρότι η υπόθεσή τους δεν έχει ακόμη εκδικαστεί, κινδυνεύουν σε λίγες μέρες χωρίς καμία ευθύνη τους να χάσουν την προστασία της πρώτης κατοικίας τους και να οδηγηθούν σε πλειστηριασμούς, με σαφή μεθόδευση της κυβέρνησης, κατ’ απαίτηση των τραπεζών».

Η τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει «ασφυκτική» την προθεσμία που έδωσε η κυβέρνηση στους πολίτες να υποβάλουν εκ νέου αιτήσεις σε πλατφόρμα με σειρά δικαιολογητικών «που θα έπρεπε να συγκεντρώσουν από τις δημόσιες υπηρεσίες εν μέσω lockdown, πράγμα αντικειμενικά αδύνατο», όπως επισημαίνει. Το αποτέλεσμα, σύμφωνα με την κ. Αχτσιόγλου, είναι ότι σε τρεις ημέρες η προθεσμία λήγει και από τους 40.000 ανθρώπους έχουν κατορθώσει να υποβάλουν οριστικές αιτήσεις μόλις 4.400.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News