Πολιτική Παρασκευή 26/05/2023, 11:59
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ορκίστηκαν τα μέλη της υπηρεσιακής κυβέρνησης

Ορκίστηκαν τα μέλη της υπηρεσιακής κυβέρνησης

Ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου και παρουσία του πρωθυπουργού Ιωάννη Σαρμά, ορκίστηκαν στις 12:00, τα μέλη της υπηρεσιακής κυβέρνησης.

Υπουργός Επικρατείας ορίστηκε ο καθηγητής Βασίλειος Σκουρής, υπουργός Οικονομικών ο Θεόδωρος Πελαγίδης και υπουργός Ανάπτυξης η Ελένη Λουρή. Για το Υπουργείο Εξωτερικών επελέγη ο έμπειρος πρέσβης Βασίλειος Κασκαρέλης, ενώ για το Υπουργείο Άμυνας ο Αλκιβιάδης Στεφανής.

Ο πρώην πρύτανης Χρήστος Κίττας αναλαμβάνει υπουργός Παιδείας, η Πατρίνα Παπαρηγοπούλου υπουργός Εργασίας και η ενταντικολόγος Αναστασία Κοτανίδου υπουργός Υγείας.

Στο Υπουργείο Περιβάλλοντος τοποθετείται ο καθηγητής Παντελής Κάπρος, ο Χαράλαμπος Λαλούσης στο Προστασίας του Πολίτη και ο Γιώργος Κουμεντάκης στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Ο Φίλιππος Σπυρόπουλος ορίστηκε υπουργός Δικαιοσύνης, υπουργός Εσωτερικών παραμένει η Καλλιόπη Σπανού, ενώ υπουργός Μετανάστευσης αναλαμβάνει ο Δανιήλ Εσδράς.

Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης αναλαμβάνει ο Σωκράτης Κάτσικας και Υποδομών και Μεταφορών ο Ιωάννης Γκόλιας. Στο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ο Θεόδωρος Κλιάρης και στο Αγροτικής Ανάπτυξης ο Γεώργιος Τσακίρης. Υπουργός Τουρισμού η Ιωάννα Δρέττα.

Ο Ευάγγελος Τουρνάς αναβαθμίζεται σε υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, ενώ κυβερνητικός εκπρόσωπος αναλαμβάνει ο δημοσιογράφος Ηλίας Σιακαντάρης.

Αμέσως μετά την ορκωμοσία θα συνεδριάσει το υπουργικό συμβούλιο της υπηρεσιακής κυβέρνησης υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Ιωάννη Σαρμά στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στη συνέχεια οι υπουργοί θα μεταβούν στα υπουργεία τους για τις τελετές παράδοσης παραλαβής.

Χθες Πέμπτη, ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου ορκίσθηκε από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο, ως πρωθυπουργός, ο Ιωάννης Σαρμάς, πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ο οποίος θα ηγηθεί της υπηρεσιακής κυβέρνησης που θα οδηγήσει τη χώρα στις εκλογές της 25ης Ιουνίου.

Πηγή: kathimerini.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News