Πολιτική Τρίτη 9/05/2023, 09:30
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυρ. Μητσοτάκης: Μείωση ΦΠΑ, τουλάχιστον μία μονάδα κάτω οι ασφαλιστικές εισφορές

Κυρ. Μητσοτάκης: Μείωση ΦΠΑ, τουλάχιστον μία μονάδα κάτω οι ασφαλιστικές εισφορές

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών τουλάχιστον κατά μία μονάδα αλλά και μειώσεις του ΦΠΑ μετά το δεύτερο μισό της θητείας, προανήγγειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στην περίπτωση που η Νέα Δημοκρατία παραμείνει στην εξουσία.

«Μετά το δεύτερο μισό της θητείας, θα δούμε μειώσεις στο ΦΠΑ, οριζόντιες όμως», είπε ο πρωθυπουργός μιλώντας στον Σκάι 100,3. 

«Πρέπει να υπάρχουν διαβαθμισμένες τιμές ΦΠΑ. Το ‘πείραμα της Ισπανίας’ απέτυχε. Ποιος δεν θέλει να μειώσει τιμές; Το μελετήσαμε προσεχτικά. Οι χώρες που το δοκίμασαν το μετάνιωσαν. Είχαν μείωση εσόδων, αλλά όχι μείωση τιμών», εξήγησε.

Μιλώντας για τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών τουλάχιστον κατά μία μονάδα, σημείωσε ότι «το ζήτημα της ευθυγράμμισης των αναγκών της αγοράς εργασίας με την εκπαίδευση είναι στόχος για την επόμενη θητεία».

Πρόσθεσε μάλιστα ότι «συνιστά πρόοδο ότι υπάρχουν επιχειρήσεις που δυσκολεύονται να βρουν εργαζόμενους. Η απάντησή μου στους εργοδότες είναι πληρώστε περισσότερο και θα βρείτε εργαζόμενους. Οι μισθοί ανεβαίνουν και όταν ζητούμε πιο εξειδικευμένες θέσεις εργασίας και αυτό δεν αφορά μόνο αποφοίτους πανεπιστημίου αλλά και τεχνικές ειδικότητες».

 «Από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει εντονότατη καχυποψία και ένας ξεκάθαρος κρατισμός. Πολλά από αυτά όπως για τα τοπικά νομίσματα δείχνουν μια αντίληψη της οικονομίας που είναι ξεπερασμένη. Προφανώς ο ρόλος του κράτους είναι να θέτει τους κανόνες και όταν χρειάζεται όπως συνέβη στην πανδημία να παρεμβαίνει. Ο πλούτος δημιουργείται από την ιδιωτική οικονομία», είπε ο πρωθυπουργός.

Επιπλέον, δήλωσε ότι δεν βλέπει πεδίο συνεννόησης με τον ΠΑΣΟΚ, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι  «το ΠΑΣΟΚ του κ.Ανδρουλάκη μου αποπνέει το κακό συνδικαλιστικό ΠΑΣΟΚ της δεκαετίας του ΄80». 

Ο κ. Μητσοτάκης σχολίασε ότι η προεκλογική ρητορική του ΣΥΡΙΖΑ είναι προετοιμασία για ήττα, ενώ χαρακτήρισε «επικίνδυνο» το πρόγραμμά της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης: 

Τρεις αλλαγές που σχεδιάζονται για τους δημοσίους υπαλλήλους

Μητσοτάκης: Μέτρα για νέους, ιδιοκτήτες ακινήτων και δημόσιους υπαλλήλους

Πόσο κοστίζουν οι προεκλογικές εξαγγελίες

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News