Πολιτική Τετάρτη 3/05/2023, 14:41
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης για κόμμα Κασιδιάρη: Υψώσαμε ένα ανάχωμα Δημοκρατίας

Στην απόφαση του Αρείου Πάγου για το κόμμα Κασιδιάρη αναφέρθηκε ο Κυρ. Μητσοτάκης από τη Νίκαια, εξαπολύοντας επίθεση σε ΣΥΡΙΖΑ και ΜέΡΑ25

Μητσοτάκης για κόμμα Κασιδιάρη: Υψώσαμε ένα ανάχωμα Δημοκρατίας

Ιδιαίτερη αναφορά στην απόφαση του Αρείου Πάγου για το κόμμα Κασιδιάρη έκανε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Νίκαια, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην εκλογική περιφέρεια της Β’ Πειραιώς, εξαπολύοντας επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και το ΜέΡΑ25.

«Υψώσαμε ένα ανάχωμα Δημοκρατίας και είμαι υπερήφανος σήμερα, ως προοδευτικός, δημοκρατικός πολίτης, που η παράταξη της Νέας Δημοκρατίας ήταν αυτή που πρωτοστάτησε και κέρδισε τη μάχη», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

«Επέλεξε ο δήθεν προοδευτικός και αριστερός ΣΥΡΙΖΑ να είναι απέναντι από αυτό το μέτωπο κοινής λογικής και Δημοκρατίας, το οποίο ορθώσαμε εμείς, μαζί με τον κύριο Βαρουφάκη… Δύο θλιβερές εξαιρέσεις, οι οποίες σήμερα πρέπει να λογοδοτήσουν και να ζητήσουν συγγνώμη από όλους τους δημοκρατικούς πολίτες και να αναγνωρίσουν το λάθος τους», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

«Ερχονται τώρα να ψαρεύουν στα θολά νερά της οργής της διαμαρτυρίας του φθηνού, αυτά τα θολά τα νερά που έφεραν την άκρα δεξιά ενωμένη με τον αντιμνημονιακό αγώνα… Θέλω να τους πω ότι η Ελλάδα το 2023 δεν είναι η Ελλάδα του 2012 δεν είναι του 2015», κατέληξε.

«Μεγάλη πρόκληση η ανάπτυξη του ναυπηγοεπισκευαστικού κλάδου»

Νωρίτερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επισκέφθηκε το ναυπηγείο «Ατλας» στο Πέραμα, ένα από τα 24 ναυπηγεία που δραστηριοποιούνται στην περιοχή.

Ο πρωθυπουργός επεσήμανε μεταξύ άλλων απευθυνόμενος στους εργαζομένους ότι: «Εδώ και τέσσερα χρόνια η κυβέρνησή μας έχει στηρίξει ουσιαστικά τον ναυπηγοεπισκευαστικό κλάδο της χώρας, με παρεμβάσεις οι οποίες όχι μόνο έσωσαν τα εμβληματικά ναυπηγεία της Ελευσίνας, εξυγίαναν τα ναυπηγεία του Σκαραμαγκά, αλλά στήριξαν και τα 24 ναυπηγεία εδώ του Περάματος, τα οποία, όπως βλέπετε, σήμερα ανταποκρίνονται και με το παραπάνω στις απαιτήσεις των πελατών τους. Η Ελλάδα είναι μία χώρα ταυτισμένη με τη ναυτοσύνη, τα ναυπηγεία του Περάματος έχουν αποκτήσει παγκόσμια φήμη για την ποιότητα της εργασίας τους. Δέκα χιλιάδες άνθρωποι δουλεύουν συνολικά στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη του Περάματος.

Και η μεγάλη πρόκληση για την επόμενη μέρα είναι πώς θα μπορέσουμε περαιτέρω να αναπτύξουμε αυτόν τον κλάδο, να δώσουμε περισσότερες και καλύτερα αμειβόμενες δουλειές, πώς θα πείσουμε περισσότερα νέα παιδιά να ακολουθήσουν αυτό το δρόμο της τεχνικής εξειδίκευσης. Πώς θα συνεργαστούμε με τις τεχνικές σχολές για να μπορείτε να έχετε κι εσείς τους τεχνίτες της επόμενης ημέρας, ώστε το Πέραμα το οποίο εδώ και 100 χρόνια είναι ταυτισμένο με τα ναυπηγεία του να μπορεί να εξακολουθεί να αναπτύσσεται εδώ στη Β’ Περιφέρεια του Πειραιά που έχουμε από τους υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης και αποκλιμάκωσης της ανεργίας και σε ένα βαθμό αυτό οφείλεται και σε όλη τη δουλειά την οποία προσφέρει η ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη».

«Είναι τιμή για μας που ένας πρωθυπουργός για πρώτη φορά έρχεται στα ναυπηγεία Περάματος. Ευχαριστούμε για ότι έχετε κάνει μέχρι τώρα και ευελπιστούμε και στην πορεία με το καλό μετά τις καινούριες εκλογές, να βοηθήσετε τα ναυπηγεία να κάνουμε ένα βήμα ακόμη πιο μπροστά – να πάμε όλοι μπροστά και εμείς και οι εργαζόμενοι των ναυπηγείων», ανέφερε από την πλευρά του ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Ναυπηγείων Περάματος και ιδιοκτήτης του ναυπηγείου «Ατλας» Θεολόγος Κατσουλάκης, που τον ξενάγησε στις εγκαταστάσεις, εκπροσωπώντας το σύνολο των Ναυπηγείων Περάματος.

«Κάθε φορά που επισκεπτόμαστε τα ναυπηγεία να βλέπουμε και περισσότερα σκάφη στην ξηρά, περισσότερες καινούριες και καινοτόμες δραστηριότητες και βέβαια να μην ξεχνάμε ότι εδώ τα ναυπηγεία εξυπηρετούν και τις ανάγκες του Πολεμικού Ναυτικού και του Λιμενικού μας. Βλέπετε εδώ ένα σκάφος του Λιμενικού το οποίο επέστρεψε από τις αποστολές του στη Μυτιλήνη και το οποίο θα κάνει εδώ το ετήσιο service του, οπότε υπάρχει και αυτή η στρατηγική διάσταση, γιατί αν είναι δυνατόν μια χώρα σαν την Ελλάδα να μην έχει ναυπηγεία τα οποία να μπορούν να εξυπηρετούν τις ανάγκες των Ενόπλων Δυνάμεών μας, του Πολεμικού Ναυτικού αλλά και του Λιμενικού. Λοιπόν, είμαστε εδώ ανοιχτοί για την επόμενη μέρα να δούμε πως μπορούμε να στηρίξουμε ακόμα περισσότερο όλες σας τις δράσεις, ώστε να εξακολουθείτε να διαπρέπετε, να μεγαλώνετε και να δημιουργείτε περισσότερες καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας. Και πάλι συγχαρητήρια για όλη τη δουλειά η οποία γίνεται εδώ στο Πέραμα», απάντησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αφού είδε από κοντά τις επισκευές στο πλοίο τύπου P355 του Λιμενικού Σώματος «Γεώργιος Κωτούλας».

Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός είχε δώσει το όνομα στο πλοίο «Γεώργιος Κωτούλας» τον Απρίλιο του 2021, στην τελετή ονοματοδοσίας των δύο περιπολικών σκαφών που εντάχθηκαν στο Λιμενικό Σώμα.

Ο κ. Μητσοτάκης συνομίλησε με τους εργαζόμενους των ναυπηγείων, ενώ στο μηχανουργείο παρακολούθησε τις εργασίες που πραγματοποιούνται σε συγκεκριμένα εξαρτήματα από εξειδικευμένους τεχνικούς.

Πηγή: Καθημερινή

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News