Πολιτική Πέμπτη 7/01/2021, 15:04
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση τα έχει χαμένα

«Τα έχουν κάνει μπάχαλο και με τα σχολεία» υποστηρίζει η αξιωματική αντιπολίτευση

Φωτ. Intime

Στο στόχαστρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης βρέθηκαν και σήμερα οι χειρισμοί της κυβέρνησης σε ό,τι αφορά την πανδημία.

«Οι ειδικοί προειδοποιούν για τρίτο, ακόμα χειρότερο κύμα της πανδημίας και η κυβέρνηση τα έχει χαμένα. Έστειλε μήνυμα χαλάρωσης μέσα στις γιορτές, ανακοίνωσε άνοιγμα των σχολείων χωρίς τη συνεδρίαση της επιτροπής, για δεύτερη φορά έκανε τα στραβά μάτια μπροστά σε εικόνες συνωστισμού στις εκκλησίες» σχολίασε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος.

Κατηγόρησε επίσης την κυβέρνηση ότι «μπροστά στην ενδεχόμενη έκρηξη κρουσμάτων προαναγγέλλει νέα περιοριστικά μέτρα χωρίς την ενίσχυση του συστήματος υγείας και χωρίς μέτρα οικονομικής στήριξης της κοινωνίας».

«Μέσα σε δύο μήνες και μια εβδομάδα θρηνούμε 4.473 συνανθρώπους μας και η κυβέρνηση συνεχίζει την ίδια εγκληματική πολιτική. Η αναζωπύρωση της πανδημίας στη χώρα μας φέρει τη σφραγίδα του κ. Μητσοτάκη» υποστήριξε ο κ. Ηλιόπουλος.

«Tο μπάχαλο με τα σχολεία συνεχίζεται»

Για «μπάχαλο» σε ό,τι αφορά το άνοιγμα των σχολείων έκανε λόγο με τη σειρά του ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Στέργιος Καλπάκης.

«Το πρωί η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος ανακοίνωσε στον ΣΚΑΪ πως τελικά τα σχολεία μπορεί να μην ανοίξουν τη Δευτέρα και θα περιμένουν τις εισηγήσεις της Επιτροπής που συνεδριάζει την Παρασκευή. Μετά από δύο ώρες, η υφυπουργός Παιδείας δήλωσε στο ραδιόφωνο του Alpha πως θα ανοίξουν κανονικά και δεν χρειάζεται να περιμένουμε τις εισηγήσεις της Επιτροπής. Για ακόμη μία φορά η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη τα έχει κάνει μπάχαλο και με τα σχολεία και αδιαφορεί για τις εισηγήσεις των επιστημόνων» σχολίασε.

Κάλεσε επίσης τον Πρωθυπουργός «να σοβαρευτεί και να μην παίζει με την υγεία εκπαιδευτικών, των μαθητών και με την αγωνία των γονέων».

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News