Πολιτική Πέμπτη 7/01/2021, 10:22
Γ. ΓΕΡΑΠΕΤΡΙΤΗΣ

Νέα μέτρα «αν χρειαστεί»

«Αν χρειαστεί να προχωρήσουμε εκ νέου σε απαγόρευση των δραστηριοτήτων θα το πράξουμε» δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας

Νέα μέτρα «αν χρειαστεί»

Tο ενδεχόμενο να ληφθούν νέα μέτρα, ακόμη και αιφνιδιαστικά, άφησε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, σημειώνοντας πως το φαινόμενο της πανδημίας είναι δυναμικό.

«Δεν μπορείς να αποκλείσεις οποιοδήποτε μέτρο. Αν χρειαστεί να προχωρήσουμε εκ νέου σε απαγόρευση των δραστηριοτήτων θα το πράξουμε εάν είναι αναγκαίο» ανέφερε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ 100,3. 

Για την Εκκλησία και τα όσα εκτυλίχθηκαν τα Θεοφάνεια είπε πως «είμαστε στην ίδια πλευρά, όλοι μαζί πρέπει να ξεπεράσουμε την κρίση» και πρόσθεσε πως «η κυβέρνηση θα κάνει εκείνο που πρέπει για να διασφαλίσει τη δημόσια υγεία».

Για τις σχέσεις του Πρωθυπουργού με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο σημείωσε πως υπάρχει σχέση αμοιβαίου σεβασμού και αλληλοκατανόησης και έχουν διαρκή επικοινωνία.

Σε ό,τι αφορά τα σχολεία, ο υπουργός Επικρατείας εξήγησε ότι η κυβέρνηση ήθελε να ανοίξουν όλες οι βαθμίδες της εκπαίδευσης, ωστόσο η Επιτροπή έκρινε ότι δεν βρισκόμαστε σε αυτό το στάδιο και πρότεινε τη λογική του σταδιακού ανοίγματος.

Για το λιανικό εμπόριο είπε ότι η πρόθεση της κυβέρνησης είναι να λειτουργήσει με τον τρόπο της παράδοσης έκτος, από την ερχόμενη Δεύτερα, ωστόσο αυτό θα το κρίνει η Επιτροπή που συνεδριάζει τις επόμενες ώρες. Σχετικά με τα ψώνια με ραντεβού στα καταστηματα δήλωσε πως «δεν είμαστε σε αυτή τη φάση ακόμα» και πρώτα «πρέπει να δούμε πώς θα πάνε τα σχολεία».

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News