Πολιτική Δευτέρα 27/03/2023, 17:23
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Πρόγραμμα 540 έργων με προϋπολογισμό 4,2 δισ. για τη Στερεά Ελλάδα

Μητσοτάκης: Πρόγραμμα 540 έργων με προϋπολογισμό 4,2 δισ. για τη Στερεά Ελλάδα

Τα μεγάλα έργα που δρομολογούνται στη Στερεά Ελλάδα αναφέρθηκαν μεταξύ άλλων στην παρουσίαση του περιφερειακού προγράμματος στο πολιτιστικό κέντρο του δήμου Λαμιέων σήμερα.

Στο πλαίσιο αυτό, ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι πρόκειται για 540 έργα συνολικού προϋπολογισμού 4,2 δισ., ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον διπλασιασμό της χρηματοδότησης της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος από το ΕΣΠΑ. Ειδικότερα, σημείωσε πως από τα 196 εκατομμύρια ευρώ την προηγούμενη προγραμματική περίοδο, τώρα φτάνει στα 426 εκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο πρωθυπουργός έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον αυτοκινητόδρομο κεντρικής Ελλάδας -τον ε65 -τονίζοντας ότι «καταβλήθηκε τεράστια προσπάθεια για να ξεμπλοκάρει το συγκεκριμένο έργο στην Ευρωπαϊκή Ένωση και να προωθηθεί». Επίσης, στάθηκε ιδιαίτερα στο δρόμο Λαμίας-Άμφισσας που ανακοινώθηκε ότι ξεκινά το επόμενο διάστημα και όπως υπογράμμισε «πρόκειται για ένα δύσκολο και ακριβό έργο». Παράλληλα αναφέρθηκε και στις παρεμβάσεις που θα γίνουν στο οδικό δίκτυο της Εύβοιας.

Μιλώντας για τους πόρους από το ταμείο Ανάκαμψης, ο πρωθυπουργός μίλησε για την 5ωρη διαδικασία διαπραγματεύσεων το καλοκαίρι του 2020 όπου εξασφαλίστηκαν συγκεκριμένοι πόροι, τονίζοντας πως «μέσα από αυτούς υλοποιούνται προτάσεις της περιφέρειας και ουσιαστικά τα αρμόδια υπουργεία προσπαθούν με την διανομή των χρημάτων και την ένταξη των έργων να υπηρετήσουν μία ισόρροπη ανάπτυξη σε όλη τη χώρα».

Δήλωσε επίσης πως «η ανάπτυξη εξαρτάται από την πορεία της οικονομίας. Έχουμε όμως μία οικονομία, δεν θα κουραστώ να το λέω, που είναι πρωταθλήτρια στην Ευρώπη, με ανάπτυξη πρακτικά κοντά στο 6%, με τον μέσο όρο της ευρωζώνης να είναι λίγο παραπάνω από τρία. Αυτή την Ελλάδα παραδίδουμε στην κρίση του ελληνικού λαού, γιατί το 2019 παραλάβαμε την Ελλάδα ουραγό».

Για τον οδικό άξονα της Βόρειας Εύβοιας δήλωσε ότι αποτελεί το σημαντικότερο έργο υποδομής που όπως είπε «θα βγάλει επιτέλους στη βόρεια Εύβοια από την απομόνωση και θα μπορέσει να της δώσει πραγματικά μία νέα προοπτική». Επίσης, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις χρηματοδοτήσεις για τον τουρισμό και τις υπόλοιπες δράσεις στην ίδια περιοχή.

«Κάποτε είχα ρωτήσει τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη ποια θεωρεί σαν την πιο σημαντική μεταρρύθμιση που πρέπει να γίνει στη χώρα. Χωρίς δεύτερη σκέψη αναφέρθηκε στην οργάνωση για το περιβάλλον που πρέπει να προστατεύσουμε» είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός

Τέλος, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, αναφέρθηκε και στους υπόλοιπους τομείς, είτε σε αυτούς που έχουν σχέση με τον αθλητισμό με ιδιαίτερες αναφορές στο ράλι Ακρόπολις, είτε στον τομέα της υγείας, όπως επίσης και στα θέματα που έχουν σχέση με την εκπαίδευση.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Μητσοτάκης: Ανάγκη η χώρα να έχει μια σταθερή κυβέρνηση

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News