Πολιτική Παρασκευή 24/03/2023, 13:55
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κόντρα Οικονόμου – Τσίπρα με αιχμή το Ελεγκτικό Συνέδριο

Έντονη αντίδραση του Γ. Οικονόμου στις δηλώσεις του Αλ. Τσίπρα μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου

Κόντρα Οικονόμου – Τσίπρα με αιχμή το Ελεγκτικό Συνέδριο

Την έντονη αντίδραση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Γιάννη Οικονόμου, προκάλεσαν οι δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρα, μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, κ. Ιωάννη Σαρμά.

Εξερχόμενος από τη συνάντηση ο κ. Τσίπρας προέβη σε βαρείς χαρακτηρισμούς, λέγοντας ότι «η ανεπάρκεια και η εκτεταμένη διαφθορά είναι δύο από τα βασικά χαρακτηριστικά εδώ και τέσσερα χρόνια της διακυβέρνησης της ΝΔ. Γι’ αυτό άλλωστε έχει απαξιωθεί εδώ και τέσσερα χρόνια κάθε τι δημόσιο, ενώ απολαμβάνουν την ίδια στιγμή ημέτεροι και γαλάζια golden boys απευθείας αναθέσεις δισεκατομμυρίων και προκλητικά μπόνους εκατομμυρίων. Και αυτό είναι μια μεγάλη πρόκληση». 

Όπως είπε ο κ. Τσίπρας, η συνάντηση πραγματοποιήθηκε «με αφορμή και την έκθεση του δικαστηρίου για την αποτελεσματικότητα του κράτους» και πρόσθεσε ότι «αποτελεί κοινή διαπίστωση ότι η αναποτελεσματικότητα του κράτους οφείλεται και στην ανεπάρκεια της διοίκησης αλλά και σε φαινόμενα εκτεταμένης διαφθοράς». 

«Δική μας δέσμευση», είπε ο κ. Τσίπρας, είναι «να κάνουμε ένα κράτος αξιοκρατικό, σύγχρονο, αποτελεσματικό και δημοκρατικό δίπλα στον πολίτη. Και αυτή τη δέσμευση θα την κάνουμε πράξη». 

Οικονόμου: Ο κ. Τσίπρας συνεχίζει ακάθεκτος να προκαλεί τη νοημοσύνη των πολιτών

«Ο κ. Τσίπρας συνεχίζει ακάθεκτος να προκαλεί τη νοημοσύνη των πολιτών προσπαθώντας να υποστηρίξει το προεκλογικό του αφήγημα», ήταν η απάντηση του κ. Οικονόμου. 

«Μιλά για αξιοκρατία αυτός που πολέμησε κάθε θεσμική προσπάθεια λογοδοσίας και αξιολόγησης. Μιλά για δικαιοσύνη και σεβασμό του δημοσίου συμφέροντος αυτός που έχει στο πλάι του δύο καταδικασμένους στο Ειδικό Δικαστήριο Υπουργούς του με το βαρύτατο για δημόσιο λειτουργό αδίκημα, της παράβασης καθήκοντος. Τον παλαιότερο και στενότερο συνεργάτη του τον κ. Παππά και τον κ. Παπαγγελόπουλο. Μιλά για σύγχρονο και αποτελεσματικό Κράτος αυτός που έχει αναγάγει σε κορυφαία στελέχη του Υπουργούς προηγούμενων Κυβερνήσεων που ήταν οι στυλοβάτες του κρατισμού και της κομματοκρατίας, επισήμανε ο κ. Οικονόμου και κατέληξε:

«Δεν μπορεί να τον εμπιστευτεί κανείς που πιστεύει στον εκσυγχρονισμό του Κράτους και στην αξιολόγηση, σε σύγκρουση με χρόνιες παθογένειες και συντεχνιακές αντιλήψεις που μάς κράτησαν και μάς κρατούν πίσω».

moneyreview.gr

Μητσοτάκης: Ισχυρές οι ελληνικές τράπεζες – Εξασφαλισμένες οι καταθέσεις

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News