Πολιτική Σάββατο 18/03/2023, 19:46
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πολάκης: Στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ μετά από ομόφωνη απόφαση της Π.Γ.

«Η επιστολή του συντρόφου Πολάκη [...] μας αναγκάζει να επανεκτιμήσουμε και τις αρχικές μας προθέσεις», είχε πει νωρίτερα ο κ. Τσίπρας

Πολάκης: Στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ μετά από ομόφωνη απόφαση της Π.Γ.

Στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, ενόψει των επικείμενων εθνικών εκλογών, θα βρίσκεται ο Παύλος Πολάκης, όπως αποφάσισε ομόφωνα η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στην εισήγηση του, σημείωσε πως «ενώ η ημερήσια διάταξη δεν είχε θέματα εσωτερικής λειτουργίας, η επιστολή του συντρόφου Πολάκη μας καλέι να τα συζητήσουμε και μας αναγκάζει να επανεκτιμήσουμε και τις αρχικές μας προθέσεις, γιατί είναι πράγματι μια επιστολή γενναίας αυτοκριτικής».

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ «ξεκαθάρισε» ότι «για να διαβούμε τον Ρουβίκωνα της νίκης και της αλλαγής είναι αναγκαία τα διαπιστευτήρια που απαιτεί η πραγματικότητα, που απαιτεί η μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία και η δημοκρατική παράταξη». Μίλησε για «διαπιστευτήρια σοβαρότητας όλων μας και του καθενός, διαπιστευτήρια ενότητας στον καθημερινό αγώνα, αφοσίωσης στο κοινό καλό και τη συλλογική δουλειά, συντροφικής αλληλεγγύης που προσυπογράφει την ηθική της πολιτικής μας». Λίγη ώρα αργότερα, η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος προχώρησε στην παρακάτω ανακοίνωση.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

«Στη σημερινή της συνεδρίαση, η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποφάσισε ομόφωνα να μην υπάρξει καμία αλλαγή στις αποφάσεις που έλαβε στη προηγούμενη συνέδριασή της και έχουν ήδη δημοσιοποιηθεί, αναφορικά με την εισήγηση προς την Κεντρική Επιτροπή για τα ψηφοδέλτια του κόμματος.

Το όργανο έλαβε υπόψη του την επιστολή που κοινοποίησε ο Παύλος Πολάκης, στην οποία δίνει εξηγήσεις για τις πρόσφατες αναρτήσεις του, αναγνωρίζει λάθη και αστοχίες και επαναβεβαιώνει τον απόλυτο σεβασμό του στις συλλογικές αποφάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. 

Πυξίδα όλων των στελεχών και υποψηφίων βουλευτών του κόμματος οφείλει να είναι ο σεβασμός στη συλλογική λειτουργία και στις συλλογικά επεξεργασμένες θέσεις. 

Η δημόσια στάση, οι παρεμβάσεις και δηλώσεις, συμπεριλαμβανομένων των αναρτήσεων στα κοινωνικά δίκτυα, οφείλουν να υπηρετούν τον κοινό στόχο για τη νίκη στις εκλογές και τη πολιτική αλλαγή που έχει ανάγκη ο τόπος».

Επισημαίνεται ότι η επιστολή-απολογία του Παύλου Πολάκη, σχετικά με την ανάρτηση η οποία οδήγησε στην παραπομπή του στην Επιτροπή δεοντολογίας, ανέφερε ότι «επ’ ουδενί αποτελούσε απάντηση σε προηγούμενη συνέντευξη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξη Τσίπρα…» και υπογράμμιζε ότι «προφανώς δεν είχα καμία πρόθεση (όπως οι πρόθυμες γραφίδες των συστημικών ΜΜΕ έσπευσαν υποβολιμαία να υποστηρίξουν) να αμφισβητήσω τον Αλεξη Τσιπρα, τον οποίο στήριξα με όλες μου τις δυνάμεις από το 2012 και συνεχίζω να στηρίζω στη μάχη για τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και τη πολιτική αλλαγή που έχει ανάγκη τόπος».

Πηγή: kathimerini.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News