Πολιτική Τετάρτη 1/03/2023, 19:39
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τραγωδία στα Τέμπη: Μηνύματα συμπαράστασης από ξένους ηγέτες

Μηνύματα συμπαράστασης, αλληλεγγύης και στήριξης έχουν στείλει δεκάδες ηγέτες από όλες τις γωνίες του κόσμου - Στις πρώτες σελίδες του ξένου Τύπου το δυστύχημα.

Τραγωδία στα Τέμπη: Μηνύματα συμπαράστασης από ξένους ηγέτες

Τη συλλυπητήρια τους προς την Ελλάδα, για τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη, εκφράζουν ξένοι ηγέτες. 

Από την πολύνεκρη σύγκρουση τρένων σκοτώθηκαν τουλάχιστον 36 άνθρωποι και εκφράζονται φόβοι ότι ο τελικός απολογισμός θα είναι μεγαλύτερος. 

Μεταξύ των ηγετών που εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους είναι ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο πρόεδρος της Κίνα Σι Τσινπίνγκ και ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν.

Συλλυπητήριο μήνυμα Ερντογάν σε Σακελλαροπούλου και Μητσοτάκη

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έστειλε συλλυπητήριο μήνυμα στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Όπως γνωστοποιεί η τουρκική πρεσβεία στην Ελλάδα, ο Πρόεδρος Ερντογάν στο μήνυμα του εξέφρασε τη βαθιά λύπη του σχετικά με το σιδηροδρομικό δυστύχημα, εξέφρασε τα συλλυπητήρια του για όσους έχασαν τη ζωή τους στο δυστύχημα και ευχήθηκε καλή ανάρρωση στους τραυματίες.

Επίσης, σε άλλη ανάρτηση παραθέτει την ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών για το σιδηροδρομικό δυστύχημα. «Με θλίψη πληροφορηθήκαμε το δυστύχημα με τη σύγκρουση τρένων που συνέβη χθες τη νύχτα στη γείτονα μας Ελλάδα, κατά το οποίο αρκετοί άνθρωποι έχασαν την ζωή τους και άλλοι τραυματίστηκαν. Εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας στους οικείους όσων έχασαν την ζωή τους σε αυτό το τραγικό δυστύχημα, στον ελληνικό λαό και στην ελληνική κυβέρνηση και ευχόμαστε καλή ανάρρωση στους τραυματίες».

Έντι Ράμα: Νιώθουμε τον πόνο των αγαπημένων γειτόνων μας

Τη λύπη του για το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, εξέφρασε και ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα, με ανάρτησή του στο Twitter. «Νιώθουμε τον πόνο των αγαπημένων μας γειτόνων σε μια τόσο δύσκολη ώρα για το έθνος τους και συμμετέχουμε μαζί τους στις προσευχές και στα συλλυπητήριά στις οικογένειες των θυμάτων», γράφει ο Αλβανός πρωθυπουργός.

Ο Έντι Ράμα εξέφρασε τηλεφωνικά προς τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια ειλικρινή συλλυπητήρια για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη. Από την πλευρά του, ο Νίκος Δένδιας ευχαρίστησε τον Αλβανό πρωθυπουργό για την έκφραση αλληλεγγύης απέναντι σε αυτή την τραγωδία.

Συλλυπητήριο μήνυμα προέδρου της Κίνας

Ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ έστειλε στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου μήνυμα, εκφράζοντας ειλικρινή συλλυπητήρια για τα θύματα, συμπαράσταση στις οικογένειες που πενθούν και ευχές για ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες. 

Σε αντίστοιχη ανάρτηση, ο πρεσβευτής της Κίνας στην Ελλάδα Σιάο Τζουντσένγκ δηλώνει σοκαρισμένος και λυπημένος για το μεγάλο σιδηροδρομικό δυστύχημα που συνέβη στα Τέμπη κοντά στη Λάρισα, χθες το βράδυ. Εκ μέρους της κινεζικής πρεσβείας στην Ελλάδα, ο Κινέζος πρέσβης εκφράζει τα βαθύτατα συλλυπητήρια του για τους νεκρούς και εύχεται κουράγιο στους τραυματίες και τις οικογένειές τους.

Σε ξεχωριστή ανάρτηση η κινεζική πρεσβεία εκφράζει ειλικρινή συλλυπητήρια και εύχεται κουράγιο στους συγγενείς και οικείους των θυμάτων από την τραγική σύγκρουση τρένων στα Τέμπη. «Ευχόμαστε από καρδιάς ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες» σημειώνει επιπροσθέτως.

Μήνυμα συμπαράστασης και συλλυπητήρια προς την Ελλάδα από τον Σολτς

«Θρηνούμε με τους Έλληνες φίλους μας και η σκέψη μας βρίσκεται στα θύματα και τις οικογένειές τους», έγραψε στο Twitter ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς, αναφερόμενος σε «τρομακτικά νέα που έρχονται από το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στην Ελλάδα». «Ευχόμαστε στους φίλους Έλληνες καλή δύναμη σε αυτές τις δύσκολες ώρες», καταλήγει ο κ. Σολτς.

Τα συλλυπητήριά του για τη σιδηροδρομική τραγωδία εξέφρασε, επίσης με ανάρτησή του στο Twitter, ο υφυπουργός Στέγασης, Αστικής Ανάπτυξης και Κτιρίων Σέρεν Μπάρτολ, ο οποίος είναι και ο εντεταλμένος του καγκελάριου στην Ελληνογερμανική Συνέλευση. «Είμαι σοκαρισμένος από τα τρομακτικά γεγονότα. Οι σκέψεις μου βρίσκονται στους νεκρούς, στις οικογένειές τους, στους τραυματίες και στον ελληνικό λαό, στους οποίους εκφράζω τα βαθύτατα συλλυπητήριά μας», αναφέρει ο κ. Μπάρτολ στο μήνυμά του και συνοδεύει την ανάρτησή του από φωτογραφία ελληνικής σημαίας η οποία κυματίζει μεσίστια.

Μακρόν: Η Γαλλία βρίσκεται στο πλευρό των Ελλήνων

Την θλίψη αλλά και την αλληλεγγύη της Γαλλίας διατύπωσε με αφορμή το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Ελιζέ ο Μακρόν αναφέρει ότι «η σκέψη μου είναι στους οικείους του τραγικού δυστυχήματος» και ότι «η Γαλλία βρίσκεται στο πλευρό των Ελλήνων».

Μελόνι: Θλίψη και συγκίνηση για το τρομερό σιδηροδρομικό ατύχημα στην Ελλάδα

Σε ανακοινωθέν της ιταλικής προεδρίας της κυβέρνησης υπογραμμίζεται ότι «η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι θέλει να εκφράσει στον ελληνικό λαό και στην κυβέρνηση της Αθήνας την βαθιά της θλίψη και συγκίνηση για το τρομερό σιδηροδρομικό ατύχημα της περασμένης νύχτας»

«Από την ιταλική κυβέρνηση, θερμά συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων και η ευχή να αναρρώσουν γρήγορα όλοι οι τραυματίες», καταλήγει το ανακοινωθέν.

Συλλυπητήρια Ν. Χριστοδουλίδη προς τις οικογένειες των θυμάτων 

Εκφράζω συγκλονισμό και βαθύτατη θλίψη για την τραγωδία που επισυνέβη στην Ελλάδα με τη σύγκρουση των αμαξοστοιχιών που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο δεκάδων ανθρώπων, αναφέρει σε γραπτή δήλωσή του ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης. Στην ίδια δήλωση ο κος Χριστοδουλίδης σημειώνει: Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια προς τις οικογένειες των θυμάτων, τον ελληνικό λαό και την κυβέρνηση της χώρας.

Πηγή: kathimerini.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News