Πολιτική Τρίτη 5/01/2021, 10:16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Der Standard: Ο κυβερνητικός ανασχηματισμός πυροδοτεί σενάρια εκλογών

Φωτ. Intime

Δημοσιεύματα για τις αλλαγές στο ελληνική κυβερνητικό σχήμα και τα άτομα που επελέγησαν φιλοξενεί ο γερμανόφωνος Τύπος.

«Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προχώρησε σε κυβερνητικό ανασχηματισμό πυροδοτώντας σενάρια εκλογών» γράφει η αυστριακή Der Standard εστιάζοντας σε μερικά από τα πρόσωπα που αναλαμβάνουν νέα πόστα. Όπως σημειώνει «νέος υπουργός Εσωτερικών θα είναι ο Μάκης Βορίδης, ο οποίος είχε ιδρύσει τη δεκαετία του 90 το ακροδεξιό κόμμα Ελληνικό Μέτωπο, το οποίο αντιτασσόταν βίαια στην υποδοχή προσφύγων. Το υπ. Εσωτερικών είναι αρμόδιο για την οργάνωση της διεξαγωγής εκλογών, οι οποίες κανονικά είναι προγραμματισμένες για το 2023».

Το δεύτερο πρόσωπο, στο οποίο αναφέρεται η Der Standard, είναι η Σοφία Βούλτεψη, η οποία αναλαμβάνει το πόστο της υφυπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου (αρμόδια για την ένταξη). Όπως αναφέρει η εφημερίδα «το 2014 σε τηλεοπτική της συνέντευξη είχε χαρακτηρίσει τους πρόσφυγες άοπλους εισβολείς». Τέλος η Der Standard αναφέρεται και στον νέο υφυπουργό Πολιτισμού Νικόλα Γιατρομανωλάκη και σημειώνει: «O Μητσοτάκης φέρνει για πρώτη φορά στην ελληνική κυβέρνηση έναν άνδρα που έχει δηλώσει ανοιχτά ότι είναι ομοφυλόφιλος».

Στον Νικόλα Γιατρομανωλάκη αναφέρεται και δημοσίευμα στην ιστοσελίδα της Bild με τίτλο «Η Ελλάδα αποκτά τον πρώτο ανοιχτά ομοφυλόφιλο υπουργό της». H Bild αναφέρει στη συνέχεια και μερικά βιογραφικά στοιχεία για τον νέο υπουργό: «Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1975. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες και Διεθνείς Σχέσεις στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και έχει μεταπτυχιακό από τo John F. Kennedy School of Government του Χάρβαρντ. Πρόκειται για έναν πολιτικό που έχει ταξιδέψει στον κόσμο και διαθέτει επαρκή εμπειρία γι´ αυτή τη δουλειά». Η Bild αναφέρει ακόμη ότι ο νέος υφυπουργός «είναι περήφανος πατέρας ενός σκύλου και μιας γάτας».

Πηγή: Deutshe Welle

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News