Πολιτική Τρίτη 31/01/2023, 13:39
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: Διάλυση της Βουλής και εκλογές σε τρεις εβδομάδες – Θα απέχουμε από ψηφοφορίες

Τσίπρας: Διάλυση της Βουλής και εκλογές σε τρεις εβδομάδες – Θα απέχουμε από ψηφοφορίες

Την απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ να μη συμμετάσχει στις ψηφοφορίες της Βουλής – με εξαίρεση το ζήτημα για το κόμμα Κασιδιάρη -, έως ότου ο πρωθυπουργός προκηρύξει εκλογές ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας, στη Συνέντευξη Τύπου που παραχωρεί στο Ζάππειο. 

«Δηλώνουμε ότι όσο ο κ. Μητσοτάκης θα αρνείται να πράξει το αυτονόητο, να προσφύγει στη κρίση του ελληνικού λαού για όσα εναντίον της δημοκρατίας και του Κράτους Δικαίου διέπραξε, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δε θα νομιμοποιεί το νομοθετικό έργο μιας κυβέρνησης της εκτροπής. Από εδώ και στο εξής, με εξαίρεση τη συμμετοχή μας στην αντιμετώπιση της προσπάθειας να επανέλθει στο προσκήνιο, η εγκληματική συμμορία των νεοναζί, θα απέχουμε από κάθε ψηφοφορία στη Βουλή. Και από σήμερα ξεκινάμε την πορεία μας προς τον ελληνικό λαό γιατί μόνο αυτός μπορεί και έφτασε η ώρα να υπερασπιστεί τη δημοκρατία και την κοινωνική Δικαιοσύνη», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. 

«Η κυβέρνηση για μας είναι ηθικά και πολιτικά έκπτωτη. Δεν μπορεί να παραμείνει ούτε μία στιγμή παραπάνω. Ζητάμε την άμεση διάλυση της Βουλής και εκλογές άμεσα σε τρεις εβδομάδες», πρόσθεσε. 

Πηγή: kathimerini.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News