Podcasts Παρασκευή 18/11/2022, 12:07
INNOVATIVE GREEKS

Οι πιο εφευρετικοί Έλληνες της ιστορίας σύμφωνα με τον ιστορικό Θάνο Βερέμη

Οι πιο εφευρετικοί Έλληνες της ιστορίας σύμφωνα με τον ιστορικό Θάνο Βερέμη

Ο Μάρκος Βερέμης συζητάει με τον Ομότιμο Καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών -και πατέρα του- Θάνο Βερέμη για τους εφευρετικούς Έλληνες από τα αρχαία χρόνια μέχρι σήμερα. Μιλάνε για τo παράδοξο του να μαθαίνουμε αρχαία Ελληνικά στο σχολείο χωρίς να κατανοούμε την αξία των κειμένων, την οικογενειοκρατία που επικρατεί στην Ελλάδα αλλά και τον απόλυτα χρήσιμο ρόλο της Εκκλησίας στη διατήρηση της Ελληνικής γλώσσας.

Η συζήτηση ξεκινά από τις τεράστιες προκλήσεις που υπήρχαν στην κοινωνία της Αρχαίας Ελλάδας σε σχέση με τώρα και πώς τις αντιμετώπιζε ο Πλάτωνας με τον Αριστοτέλη. Προχωράει στον Θουκυδίδη και τον Μέγα Αλέξανδρο, πριν φτάσει στην τουρκοκρατία, την αγροτική επανάσταση του 1821 και ολοκληρωθεί στον Τρικούπη, τον Βενιζέλο και τους Βαλκανικούς πολέμους.

Σε όλη αυτή την ιστορική αναδρομή, ο συνδετικός κρίκος είναι η εφευρετικότητα αυτών των σπουδαίων Ελλήνων.

 

Ευχαριστούμε τη Google για την υποστήριξή της στην παραγωγή της σειράς συζητήσεων Innovative Greeks Talks.

Disclaimer: Ο ΣΕΒ προσφέρει την ευκαιρία να ακουστούν οι απόψεις και οι εμπειρίες των προσκεκλημένων στα Innovative Greeks Talks. Οι γνώμες και οι απόψεις που εκφράζονται μέσα σε αυτά είναι προσωπικές και σε καμία περίπτωση δεν απηχούν γνώμες και απόψεις του ΣΕΒ.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News