Podcasts Τρίτη 21/03/2023, 15:29
INNOVATIVE GREEKS

Julien Makalu: Από τον εμφύλιο στην ελληνική επιχειρηματικότητα

Julien Makalu: Από τον εμφύλιο στην ελληνική επιχειρηματικότητα

Ο Julien Makalu έφυγε από τη χώρα του, τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό για να γλιτώσει από τον εμφύλιο. Βρέθηκε στην Τουρκία χωρίς χρήματα και με πλαστό διαβατήριο, τον ξυλοκόπησαν μέχρι που έχασε τις αισθήσεις του, πέρασε τον Έβρο, φυλακίστηκε, δέχθηκε ακραίο bullying, σκέφτηκε ακόμα και να αυτοκτονήσει.

Όμως, κατάφερε να επιβιώσει, να μάθει ελληνικά μέσα σε 3 μήνες (!) και να αποφοιτήσει από το σχολείο στην Κόνιτσα ως αριστούχος. Σήμερα, στα 28 του χρόνια, έχει δημιουργήσει τη δική του οικογένεια, έχει στήσει τη δική του επιχείρηση, είναι πτυχιούχος και αντιμετωπίζει με χαμόγελο τη ζωή.

Με τον Μάρκο Βερέμη συζητούν για όλες τις δύσκολες καταστάσεις που βίωσε, πώς τον βοήθησαν απλοί άνθρωποι αλλά και τα κακώς κείμενα της Ελληνικής πραγματικότητας.

 

Disclaimer: Ο ΣΕΒ προσφέρει την ευκαιρία να ακουστούν οι απόψεις και οι εμπειρίες των προσκεκλημένων στα Innovative Greeks Talks. Οι γνώμες και οι απόψεις που εκφράζονται μέσα σε αυτά είναι προσωπικές και σε καμία περίπτωση δεν απηχούν γνώμες και απόψεις του ΣΕΒ.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News