Απόψεις Δευτέρα 17/10/2022, 00:01
ΑΠΟΨΕΙΣ

και ο Παρθενώνας καλός είναι

και ο Παρθενώνας καλός είναι

Η στατιστική συχνά δεν επαρκεί για να μας εξηγήσει γιατί κάτι συμβαίνει. Εξ’ άλλου δεν είναι αυτός ο ρόλος της, ο ρόλος της είναι να μας βοηθήσει να καταλάβουμε απλά τι συμβαίνει. Κάποιες φορές, πρόσφορες εξηγήσεις μπορεί να συσχετίζονται (πράγμα που σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί αιτίαση), άλλες πάλι μένουμε με την απορία.

Μία τέτοια περίπτωση φαίνεται να υπάρχει και στο θέμα της διαχείρισης του σωματικού βάρους. Ξέρουμε ότι δεν είμαστε και οι καλύτεροι σε αυτό τον τομέα, και εύλογα το υπουργείο υγείας στο εθνικό σχέδιο δράσης για τη δημόσια υγεία αναλύει μία σειρά από δράσεις για την υιοθέτηση υγιεινών διατροφικών συνηθειών. Οι περισσότερες από αυτές αφορούν το σχολικό πληθυσμό («Διατροφική Αγωγή», «Πρόγραμμα σχολικά γεύματα» κ.α.).

Δυστυχώς το πρόβλημα δεν φαίνεται να είναι (κυρίως) εκεί.

και ο Παρθενώνας καλός είναι-1

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, φαίνεται ότι ενώ συμβαδίζουμε με τον Ευρωπαϊκό μέσο όρο μέχρι τα 44, μετά αρχίζει και ανοίγει μία ψαλίδα που φτάνει έως και τις δέκα ποσοστιαίες μονάδες.

Η στήλη δεν έχει κάποια πρόσφορη εξήγηση γιατί να συμβαίνει αυτό. Ο προβληματισμός είναι αν η στόχευση του υπουργείου συμβαδίζει με το ζήτημα που καλείται να αντιμετωπίσει.

 

Η ελληνική ταβέρνα είναι ό,τι καλύτερο έχουμε κάνει ως πολιτισμός. Είναι το απόγειο του ελληνικού πολιτισμού. Δεν λέω, και ο Παρθενώνας καλός είναι, θα ήταν ακόμη καλύτερος αν τον κάναμε ταβέρνα. Ευάερος, ευήλιος, ωραία θέα…

Κατερίνα Βρανά

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News
TAGS