ΑΠΟΨΕΙΣ

Τα «CDS» της εποχής μας

Ο τίτλος της είδησης περνά γρήγορα και σχετικά πλέον αδιάφορα, ανάμεσα σε άλλες ειδήσεις, και μιλά για καταδίκη Καμμένου για τα CDS.

Μοιάζει με άλλος αιώνας πλέον αλλά είναι μόλις λίγα χρόνια πριν. Η είδηση τότε δεν πέρναγε αδιάφορα σε χιλιάδες κόσμο που μέσα στον φανατισμό της εποχής έκανε σημαία τις «αποκαλύψεις» του τότε προέδρου των ΑΝΕΛ που έριξαν νερό στον μύλο μιας ολόκληρης εποχής που οι λέξεις δεν την έχουν περιγράψει ακόμα στην ολότητα της. Και θα χρειαστεί χρόνια για να γίνει.  

Τότε πάνω στα «CDS» χτίστηκαν καριέρες, κόμματα. Αλλά αυτό ουδόλως νοιάζει τους πολλούς. Το κυριότερο και μαζί το χειρότερο είναι πως πάνω σε αυτή την ρητορική χτίστηκε η πιο τοξική περίοδος της πρόσφατης ελληνικής ιστορίας. Στις φήμες και το ένα παρασκήνιο που ποτέ δεν υπήρξε, άνθρωποι φανατίστηκαν, χώρισαν την χώρα σε στρατόπεδα, κράτησαν την χώρα αιχμάλωτη για να  δούμε το 2015 την πραγματικότητα ξανά κατάματα. Η ζημιά όμως είχε γίνει.   

Η καταδίκη του Πάνου Καμμένου για τα CDS είναι γεγονός. Τα πάσης φύσεως όμως «CDS» δεν είναι παρελθόν. Είναι εδώ και υπάρχουν ακόμα αυτοί που είναι έτοιμοι να πουλήσουν τέτοιες θεωρίες και κόσμος που είναι έτοιμος να τις αγοράσει.

Οι τότε πρόθυμοι που πίστευαν τα λόγια του Πάνου Καμμένου, σήμερα πιστεύουν άλλους Καμμένους και άλλες θεωρίες συνωμοσίας: όπως για παράδειγμα πως τα εμβόλια που κάνουν οι πολιτικοί είναι φυσικός ορός.  

Τότε αργήσαμε πολύ να καταλάβουμε πως ο καλύτερος τρόπος να απαλλαγείς από τα μνημόνια είναι να τα εφαρμόσεις πιστά.

Σήμερα ο καλύτερος τρόπος να βγείς από την πανδημία είναι να κάνεις το εμβόλιο και να τηρήσεις τα μέτρα. Το πληρώσαμε τότε μία φορά. Ας μην το πληρώσουμε και δεύτερη.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News