Απόψεις Τετάρτη 16/06/2021, 07:45
ΑΠΟΨΕΙΣ

Θα σας παίξω στο δικό σας παιχνίδι

Ο 4ος Ευρωπαϊκός διαγωνισμός στη στατιστική ολοκληρώθηκε με επιτυχία και η Eurostat ανακοίνωσε τις νικήτριες ομάδες. Για την κατηγορία 14-16 ετών είναι η ομάδα της Σλοβενίας και για την κατηγορία 16-18 η ομάδα της Πορτογαλίας, και οι δύο με εξαιρετικά βίντεο. Στο διαγωνισμό συμμετείχαν συνολικά 11,000 μαθητές από 16 χώρες. Δυστυχώς καμία από τις ελληνικές ομάδες δεν ήταν φέτος στην πεντάδα.

Η στήλη είχε αναφερθεί παλαιότερα τόσο στην αρχική όσο και στην τελική φάση του εθνικού σκέλους του διαγωνισμού. Η απονομή, τελικό στάδιο του Ευρωπαϊκού σκέλους του διαγωνισμού, θα γίνει σήμερα, Τετάρτη 16/6 στις 18:00 το απόγευμα και θα είναι διαθέσιμη σε ζωντανή ελεύθερη παρακολούθηση εδώ.

Τα βίντεο των νικητριών ομάδων δίνουν πολύ εύστοχα παραδείγματα για τους κινδύνους της παραπληροφόρησης, και ιδιαίτερα τους κινδύνους της πληροφόρησης δια της οδού των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, και προτρέπουν το κοινό να χρησιμοποιεί επίσημες και αξιόπιστες πηγές.

Στη βάση του ιδίου προβλήματος, αλλά αναγνωρίζοντας ίσως και τη ματαιότητα της νουθεσίας σαν προσέγγιση από την άλλη, δημιουργήθηκε η ομάδα του Daily Auctor. Αντί να προσπαθήσει να αντισταθεί στο ρεύμα της ενημέρωσης από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η ομάδα ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2021 με τη δημιουργία ποιοτικού περιεχομένου σχεδιασμένου κατευθείαν για το Instagram. Σήμερα έχει επεκταθεί και στο facebook ενώ στα άμεσα σχέδιά της είναι και η δημιουργία ιστοσελίδας.

Με ελληνική ηγεσία, έδρα στην Ιταλία και αποκλειστικά γυναικεία ομάδα από 3 αρχισυντάκτριες, το εγχείρημα αριθμεί 10 ανταποκριτές από Ελλάδα, Τουρκία, Ιταλία, Λίβανο, Αίγυπτο, Καναδά, Βιετνάμ, Μαρόκο Ιράν και Ρωσία. Η ομάδα στοχεύει σε μία (μόνο) δημοσίευση ημερησίως (αναγνωρίζοντας ότι η υπερ-πληροφόρηση οδηγεί εύκολα σε παραπληροφόρηση) απαίτησης περίπου 4 λεπτών από όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη. Η θεματολογία της περιλαμβάνει πολιτική, διεθνείς σχέσεις, περιβαλλοντικά, οικονομικά, ανθρώπινα δικαιώματα, αλλά και πολιτισμό και αθλητικά. Σε λιγότερο από δύο μήνες λειτουργίας έχει αποκτήσει παραπάνω από 250 followers παρότι δεν έχει κάνει καθόλου προώθηση.

 

 

If You Can’t Beat Them

Keep your chin up when you’re feeling lonely
Don’t let ’em get you down
Ain’t no use in you sitting all alone
Hanging around
For someone to call
Ooh, They won’t come knocking at all
Don’t run and hide
Even if it hurts you inside
So I said
Give as good as you get, yeah!

If you can’t beat them join them
You’d better do it ’cause it makes you feel good
If you can’t beat them join them
You’re never gonna help yourself

Come on go, get up, hey
Sure feels good

Keep your big hands off my money
Don’t try and pull me down
You’re taking me out to wine and dine me
Trying to wind me round and around
And bind me to your legal contract (ha ha)
Rumour has it that you can play it dirty
I’ll tell you what I’ll do about that, that yeah
I’ll play you at your own game

If you can’t beat them join them
You’d better do it ’cause it makes you feel good
If you can’t beat them join them
You’re never gonna help yourself, yeah

That’s good
Play it again

If you can’t beat them join them
You’d better do it ’cause it makes you feel good
If you can’t beat them join them
It’s everyone for themselves

Move on out!
Hey!

Hey!

Rock ‘n’ Roll ready! Yeah!
Woo-hoo!

Από το άλμπουμ Jazz των Queen, 1978.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News