ΑΡΙΘΜΟΙ ΚΑΙ ΕΙΚΟΝΕΣ

Top Gun vs Avatar 2: Ποια ταινία θα κατακτήσει το Box Office για το 2022;

Top Gun vs Avatar 2: Ποια ταινία θα κατακτήσει το Box Office για το 2022;

Για τρίτο συναπτό σαββατοκύριακο βρέθηκε στην κορυφή του Box Office το καινούργιο Avatar: The Way of Water, «απειλώντας» το Top Gun που είχε αποκτήσει με διαφορά τον τίτλο της ταινίας με τις περισσότερες προβολές στους κινηματογράφους το 2022.

Το τριήμερο της πρωτοχρονιάς, κόπηκαν εισιτήρια αξίας 63,4 εκατ. δολαρίων στη Βόρειο Αμερική για το Avatar 2, σύμφωνα με υπολογισμούς της Disney. Συνολικά από την κυκλοφορία του στις 16 Δεκεμβρίου έχει φτάσει τα 1,38 δισ. παγκοσμίως.

Έτσι, αναμένεται να προσπεράσει το Top Gun της Paramount που έχει φτάσει το 1,49 δισ. δολάρια και κατέστησε τον Τομ Κρουζ τον πιο ακριβοπληρωμένο ηθοποιό του Χόλιγουντ για το 2022.

Σημειώνεται ότι τα έσοδα από τα εισιτήρια του Avatar 2 αναμένεται να ξεπεράσουν το κόστος παραγωγής, το οποίο ήταν υπέρογκο λόγω των οπτικών εφέ και της τεχνολογίας 3D. Δίνεται έτσι και στήριγμα στην Disney, η οποία προγραμματίζει την κυκλοφορία της τρίτης ταινίας το 2028. Σημειώνεται πως το πρώτο Avatar που κυκλοφόρησε το 2009 είχε ξεκινήσει με χαμηλή δυναμική, αλλά εν τέλει απέσπασε ρεκόρ εισιτηρίων 2,92 δισ. δολαρίων.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Διαβάστε επίσης:

Τριάντα χρόνια μετά: Ο Maverick σπάει το box office

Οι 10 πιο ακριβοπληρωμένοι ηθοποιοί του Χόλιγουντ: Ποιος έβγαλε 100 εκατ. από μία ταινία

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News