ΑΡΙΘΜΟΙ ΚΑΙ ΕΙΚΟΝΕΣ

Τέχνη ή αδιακρισία; Το ATM που βγάζει στη φόρα τον λογαριασμό σας

Τέχνη ή αδιακρισία; Το ATM που βγάζει στη φόρα τον λογαριασμό σας

Οι περισσότεροι φροντίζουν να κρύψουν  με το σώμα τους την οθόνη του ATM όταν κάνουν κάποια ανάληψη. Κανείς δεν θέλει το υπόλοιπο του λογαριασμού του να είναι ορατό στα αδιάκριτα βλέμματα όσων περιμένουν πίσω του στην ουρά.

Όμως ένα ATM στο Μαϊάμι όχι μόνο μαρτυρά σε όλους το υπόλοιπο του λογαριασμού όσων το χρησιμοποιούν, αλλά και τους κατατάσσει από τον πλουσιότερο στο φτωχότερο, μαζί με τις φωτογραφίες τους, σαν να επρόκειτο για τη λίστα των top scorers σε ένα ηλεκτρονικό παιχνίδι.

Τέχνη ή αδιακρισία; Το ATM που βγάζει στη φόρα τον λογαριασμό σας-1
φωτ.: MSCHF 

Πρόκειται για το νέο έργο της κολεκτίβας MSCHF, το οποίο ονομάζεται «ATM Leaderboard» και εκτίθεται στην Art Basel Miami Beach.

Το ATM δουλεύει κανονικά, απλά μετά αποκαλύπτει το υπόλοιπο του λογαριασμού όσων το χρησιμοποιούν σε όλους τους επισκέπτες της έκθεσης.

Τέχνη ή αδιακρισία; Το ATM που βγάζει στη φόρα τον λογαριασμό σας-2

Αυτή τη στιγμή, στην κορυφή της κατάταξης βρίσκεται ένας άνδρας με μούσι και ροζ μπλουζάκι, που έχει στον λογαριασμό του 2,9 εκατ. δολάρια.

Όπως είπε στο CNN ο συνιδρυτής της MSCHF, Daniel Greenberg, η Art Basel του Miami Beach επιλέχθηκε για την τοποθέτηση του ATM καθώς είναι ένα μέρος όπου πάρα πολλοί άνθρωποι καταφεύγουν σε επιδείξεις πλούτου, νοικιάζοντας Lamborghini και φορώντας Rolex. Το ATM μπορεί να τοποθετηθεί μελλοντικά και σε άλλα σημεία.

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

Banksy εναντίον Guess: Με έκλεψαν, γιατί να μην τους κλέψετε κι εσείς;

Ο «θησαυρός» του Paul Allen δεν ήταν η Microsoft: Τα έργα τέχνης του έσπασαν όλα τα ρεκόρ

Ζήσε σαν φτωχός με πολλά λεφτά: Τι μας έμαθε ο Πάμπλο Πικάσο για το χρήμα και την ευτυχία

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News
TAGS