ΑΡΙΘΜΟΙ ΚΑΙ ΕΙΚΟΝΕΣ

To tera-yacht των 5 δισ. δολαρίων: Η πόλη που θα ταξιδεύει για πάντα

To tera-yacht των 5 δισ. δολαρίων: Η πόλη που θα ταξιδεύει για πάντα

Τουλάχιστον εκκεντρικό, αλλά και σίγουρα εντυπωσιακό είναι το γιγαντιαίο πρότζεκτ που αναλαμβάνει η ιταλική εταιρεία Lazzarini: με προϋπολογισμό 5 δισ. δολαρίων, ετοιμάζεται να κατασκευάσει μία πλωτή πόλη που θα ηλεκτροδοτείται από ηλιακά πάνελ και θα έχει το σχήμα χελώνας.

To tera-yacht των 5 δισ. δολαρίων: Η πόλη που θα ταξιδεύει για πάντα-1
φωτ. Lazzarini

Πρόκειται για το «terayacht» με το όνομα Pangeos, όπου θα υπάρχουν ξενοδοχειακά θέρετρα, βίλες, εμπορικά κέντρα και πάρκα. Συνολικά αναμένεται να έχει χωρητικότητα 60.000 επισκεπτών και ενδέχεται να φέρει διάδρομο προσαπονήωσης και ελικοδρόμιο.

To tera-yacht των 5 δισ. δολαρίων: Η πόλη που θα ταξιδεύει για πάντα-2
φωτ. Lazzarini

Σύμφωνα με τα πρώτα σχέδια, το Pangeos θα έχει μήκος τουλάχιστον 600 μέτρων και περίπου 650 μέτρα πλάτος, ενώ η κατασκευή του αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το 2030.

To tera-yacht των 5 δισ. δολαρίων: Η πόλη που θα ταξιδεύει για πάντα-3
φωτ. Lazzarini

Εάν πράγματι κατασκευαστεί θα πρόκειται αδιαμφισβήτητα για τη μεγαλύτερη πλωτή υποδομή στην ιστορία. Μάλιστα, η Lazzarini άφησε να εννοηθεί ότι θα δημιουργηθεί ειδικός χώρος για την κατασκευή του.

To tera-yacht των 5 δισ. δολαρίων: Η πόλη που θα ταξιδεύει για πάντα-4
φωτ. Lazzarini

«Ένα terayacht απαιτεί ένα tera-ναυπηγείο. Η έμπνευση ενός σκάφους αντίστοιχου μεγέθους, περιλαμβάνει την υλοποίηση ενός συγκεκριμένου ναυπηγείου/ υποδομής που θα πλημμυρίζει, ώστε να ανυψώσει το terayacht όταν αποπλεύσει», ανέφερε η εταιρεία. Η Lazzarini σκοπεύει να το κατασκευάσει σε ναυπηγείο στη Σαουδική Αραβία. Εφόσον ολοκληρωθεί δεν θα έχει κάποιον συγκεκριμένο προορισμό, αλλά αντιθέτως θα πλέει συνεχώς σε ολόκληρο τον κόσμο.

To tera-yacht των 5 δισ. δολαρίων: Η πόλη που θα ταξιδεύει για πάντα-5
φωτ. Lazzarini

Σύμφωνα με την εταιρεία, η πλωτή πόλη θα μπορεί να κινείται με ταχύτητα πέντε κόμβων, ενώ οι μηχανές θα ηλεκτροδοτούνται από ανανεώσιμες πηγές που θα βρίσκονται στο σκάφος. «Όσο πλέει, τα μεγάλα φτερά θα παίρνουν ενέργεια από την αντίσταση των κυμάτων και το Pangeos θα πλέει συνεχώς, χωρίς να εκπέμπει ρύπους. Επίσης, η περιοχή της ταράτσας φέρει ηλιακά πάνελ, τα οποία παρέχουν μέρος της απαιτούμενης καθαρής ενέργειας για την ηλεκτροδότηση του terayacht», δηλώνει χαρακτηριστικά η εταιρεία.

To tera-yacht των 5 δισ. δολαρίων: Η πόλη που θα ταξιδεύει για πάντα-6
φωτ. Lazzarini

Η εταιρεία θα προχωρήσει σε συλλογική χρηματοδότηση (crowdfunding) για την πώληση ψηφιακών χώρων στο Pangeos, οι οποίοι θα μπορούν να αγοραστούν και σε μορφή συλλογής NFT. Μέσω της συλλογής οι χρήστες θα μπορούν να αγοράζουν περιεχόμενο και να έχουν πρόσβαση στις ψηφιακές τους περιουσίες. Μάλιστα, στην περίπτωση που κατασκευαστεί το Pangeos, τα χρήματα αυτά θα λειτουργήσουν ως προκαταβολή και για την αγορά ακινήτου στο σκάφος.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Ένα «διαμάντι» στη μέση της ερήμου: Δείτε το γιγαντιαίο πρότζεκτ της Σαουδικής Αραβίας

Όπως παραθερίζουν οι βαθύπλουτοι: Μέσα στο σπίτι των 150 εκατ. στην παραλία των δισεκατομμυριούχων

Ζωή σε 7,5 τετραγωνικά: Πώς είναι να μένεις στο μικρότερο διαμέρισμα της Νέας Υόρκης

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News