Αριθμοί και Εικόνες Παρασκευή 4/11/2022, 16:47
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Candy Crush: Πόσο φαντασμαγορικό γίνεται ένα σόου με 500 drones;

Candy Crush: Πόσο φαντασμαγορικό γίνεται ένα σόου με 500 drones;

Μία μοναδική διαφήμιση με τη βοήθεια 500 drones με φώτα πραγματοποίησε στον ουρανό της Νέας Υόρκης το Candy Crash για τη 10η επέτειο του παιχνιδιού.

Η «χορογραφία» διήρκεσε 10 λεπτά και στόχος ήταν «να μετατρέψει τον ουρανό στη μεγαλύτερη οθόνη του κόσμου», όπως δήλωσε χαρακτηριστικά εκπρόσωπος της Candy Crush.

Βέβαια, η απελευθέρωση 500 drones στον αστικό ουρανό, δεν είναι τόσο εύκολη υπόθεση. Δεδομένων των περιορισμών από την αρμόδια αρχή αεροπλοΐας της πόλης, οι οποίοι απαγορεύουν την πτήση ενός πόσο μάλλον πεντακοσίων drones, η εταιρεία υποχρεώθηκε να πραγματοποιήσει το φαντασμαγορικό σόου πάνω από τον ποταμό Χάντσον στο Νιου Τζέρσι. O κόσμος μπορούσε μεν να παρακολουθήσει από τις όχθες του Μανχάταν, αλλά πολλοί διαμαρτυρήθηκαν ότι ήταν πολύ μακρινό και ότι δεν μπορούσαν να δουν το εντυπωσιακό κομμάτι της απογείωσης και της προσγείωσης.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by New York Media Boat (@newyorkmediaboat)

Διαμαρτυρίες

Το σόου προκάλεσε κύμα αντιδράσεων, καθώς τα drone είναι απειλή για τα πτηνά και άλλου είδους ζώα. «Πιστεύω ότι είναι εξοργιστικό να χαλάει κανείς τον ουρανό της πόλης μας για ιδιωτικό κέρδος», δήλωσε ο γερουσιαστής Brad Hoylman. «Είναι προσβλητικό για τους Νεοϋρκέζους, για τους τοπικούς μας νόμους, για τη δημόσια υγεία και την άγρια ζωή», συμπλήρωσε.

Άλλοι εξέφρασαν ανησυχίες ότι τα φώτα θα αποπροσανατόλιζαν χιλιάδες αποδημητικά πουλιά. «Ο ποταμός Χάντσον είναι σημαντικός εναέριος διάδρομος για τα πτηνά και ευτυχώς είναι σκοτεινός, δήλωσε στο New York Post ο Dustin Patridge, διευθυντής προστασίας για επιστήμης στο NYC Audubon. «Το να έρχεσαι έτσι χωρίς να σκεφτείς τις επιπτώσεις στο περιβάλλον και τα πουλιά που θα πετούν στον ίδιο αέρα με αυτά τα drones προκαλεί έκπληξη», συμπλήρωσε.

moneyreview.gr με πληροφορίες από The Verge, The NYPost

Διαβάστε επίσης:

Πλησιάζει το τέλος για τα πυροτεχνήματα; Με τι θα αντικατασταθούν

Έτσι θα είναι τα drones και τα smart lockers των ΕΛΤΑ

Πόσα drones αγοράζουν οι νότες;

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News