ΑΡΙΘΜΟΙ ΚΑΙ ΕΙΚΟΝΕΣ

Γνωρίστε το υπερπολυτελές Spectre: Πόσο Rolls-Royce;

Γνωρίστε το υπερπολυτελές Spectre: Πόσο Rolls-Royce;

Με ένα υπερπολυτελές δίπορτο αξίας περίπου 400.000 ευρώ κάνει την είσοδό του στον κόσμο της ηλεκτροκίνησης η Rolls-Royce.

Το νέο μοντέλο Spectre θα διοχετευθεί στην αγορά στα τέλη του 2023 και είναι η πρώτη προσπάθεια της βρετανικής αυτοκινητοβιομηχανίας για πλήρη απομάκρυνση από τους κινητήρες εσωτερικής καύσης μέχρι το 2030.

Γνωρίστε το υπερπολυτελές Spectre: Πόσο Rolls-Royce;-1

Παρότι η Rolls-Royce υπάγεται στον όμιλο της BMW, η εταιρεία αποφάσισε να χρησιμοποιήσει το δικό της σασί, το οποίο βρίσκεται στα μοντέλα Phantom, Cullinan και το Ghost.

Γνωρίστε το υπερπολυτελές Spectre: Πόσο Rolls-Royce;-2

Η τελειοποίηση του Spectre έγινε μεθοδικά, ιδίως μέσω μίας σειράς δοκιμαστικών στον Αρκτικό Κύκλο και τη Κυανή Ακτή της Γαλλίας, όπου το αυτοκίνητο διήνυσε περίπου 650.000 χιλιόμετρα.

Γνωρίστε το υπερπολυτελές Spectre: Πόσο Rolls-Royce;-3

Η Rolls-Royce δεν έχει ακόμη επιβεβαιώσει τα χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου αλλά αναμένει αυτονομία περίπου 520 χιλιομέτρων με μία φόρτιση. Η απόδοση εκτιμάται ότι θα φτάσει έως και τα 430 kW, ενώ η επιτάχυνση από 0 στα 100 χλμ/ώρα θα γίνεται σε 4,5 δευτερόλεπτα. Και αυτό παρότι το αυτοκίνητο έχει βάρος 2.975 κιλά (το βαρύτερο που έχει παρουσιάσει ποτέ η Rolls-Royce).

Γνωρίστε το υπερπολυτελές Spectre: Πόσο Rolls-Royce;-4

Εξωτερικό

Παρότι η κατασκευή του αυτοκινήτου γίνεται εκτός του παραδοσιακού εργοστασίου στο Goodwood και μεταφέρεται στο Σάσεξ, η εταιρεία παραμένει πιστή στα χαρακτηριστικά και το επίπεδο των υπηρεσιών, στα οποία έχει συνηθίσει τους πελάτες και τους φαν της.

Γνωρίστε το υπερπολυτελές Spectre: Πόσο Rolls-Royce;-5

Μεταξύ άλλων, οι γρίλιες στο μπροστινό μέρος του αυτοκινήτου φωτίζονται, ενώ όπως συνήθως οι μεντεσέδες στις πόρτες έχουν τοποθετηθεί στην πίσω πλευρά.

Γνωρίστε το υπερπολυτελές Spectre: Πόσο Rolls-Royce;-6

Το «υπερπολυτελές ηλεκτρικό σούπερ κουπέ», όπως περιγράφεται από τους κατασκευαστές του, έχει επίσης μία γραμμή φωτός στο κάτω μέρος του αυτοκινήτου, η οποία θυμίζει το εξωτερικό των γιοτ.

Γνωρίστε το υπερπολυτελές Spectre: Πόσο Rolls-Royce;-7

Το μήκος του φτάνει τα 5,453 μέτρα, έχει πλάτος 2,080 μέτρα και ύψος 1,559 μέτρο.

Γνωρίστε το υπερπολυτελές Spectre: Πόσο Rolls-Royce;-8

Εσωτερικό

Όπως και σε όλα τα αυτοκίνητα της Rolls-Royce, έτσι και στο Spectre θα βρει κανείς ένα «σαλόνι σε ρόδες», όπου μπορεί κανείς μάλιστα να κάνει προσθήκες για μία πιο προσωποποιημένη όψη.

Γνωρίστε το υπερπολυτελές Spectre: Πόσο Rolls-Royce;-9

Υπάρχει μία σειρά τεχνολογικών χαρακτηριστικών, αλλά και χιλιάδες φωτάκια LED (εμπνευσμένα από τον έναστρο ουρανό) στην οροφή, ενώ μπορεί κανείς να χειριστεί τις βασικές λειτουργίες του αυτοκινήτου μέσα από την ειδική εφαρμογή της Rolls-Royce. 

Φωτογραφίες Rolls-Royce

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Ιδού η «απάντηση» της Mercedes στην Tesla

Ένα αεροδυναμικό σαλόνι σε ρόδες: Πώς θα είναι το επόμενό σας αυτοκίνητο

Τεχνολογία της NASA φορτίζει τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα σε 5 λεπτά

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News