ΑΡΙΘΜΟΙ ΚΑΙ ΕΙΚΟΝΕΣ

Βόλτα στην παραλία και ξαφνικά 1 κιλό κοκαΐνης

Βόλτα στην παραλία και ξαφνικά 1 κιλό κοκαΐνης

Μία σειρά από μαύρες σακούλες δεμένες σε πλαστικά δοχεία ξεβράστηκαν σε παραλίες της Ουαλίας την 1η Οκτωβρίου. Στο εσωτερικό τους βρέθηκε τεράστια ποσότητα κοκαΐνης, της οποίας η αξία σύμφωνα με τις αρχές ανέρχεται περίπου στις 42 εκατ. βρετανικές λίρες (περί τα 48,15 εκατ. ευρώ).

Βόλτα στην παραλία και ξαφνικά 1 κιλό κοκαΐνης-1

φωτ. Daily Mail Online

Αφότου ένας περαστικός εντόπισε τις πρώτες σακούλες σε παραλία κοντά στο Aberystwyth, ξεβράστηκαν ακόμη περισσότερες, με αποτέλεσμα στο σύνολο να φτάνουν περίπου τα 1.200 κιλά. Η αστυνομία ζήτησε από τους περαστικούς να μην ακουμπήσουν καμία, στην περίπτωση που τα κύματα φέρουν στην παραλία νέες σακούλες και αντ’ αυτού να καλέσουν τις αρχές.

Αναλυτικά η ανακοίνωση που εξέδωσαν οι αρχές: «Συνεχίζονται οι εγκληματολογικές έρευνες αναφορικά με την ουσία που βρέθηκε στις σακούλες, αλλά πιστεύουμε ότι είναι κοκαΐνη με βάρος περίπου 1.200 κιλών. Η ποσότητα αυτή θα είχε αξία χονδρικής περίπου 42 εκατ. λιρών.

Η έρευνά μας συνεχίζεται και επαναλαμβάνουμε στο κοινό ότι εάν βρει οτιδήποτε ύποπτο στις παραλίες, το εσωτερικό δεν πρέπει να αγγιχτεί και θα πρέπει να καλέσουν άμεσα την αστυνομία».

moneyreview.gr με πληροφορίες από BBC

Διαβάστε επίσης:

Έρευνα: Στα προ κορωνοϊού επίπεδα η χρήση κοκαΐνης στην Ε.Ε.

Η αλήθεια για την Coca Cola και την κοκαΐνη: Η τραγική ιστορία πίσω από το διασημότερο προϊόν όλων των εποχών

Οι αυτόματοι πωλητές που καταπολεμούν τα ναρκωτικά

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News