ΑΡΙΘΜΟΙ ΚΑΙ ΕΙΚΟΝΕΣ

Γιατί δεν πρέπει να κάνετε ντους κατά τη διάρκεια καταιγίδας;

Γιατί δεν πρέπει να κάνετε ντους κατά τη διάρκεια καταιγίδας;

Με το που ακούσει κανείς τον μακρινό ήχο της βροντής, κατά πάσα πιθανότητα ένας κεραυνός έχει χτυπήσει περίπου 16 χιλιόμετρα μακριά και σύμφωνα με την εθνική μετεωρολογική υπηρεσία των ΗΠΑ τότε θα πρέπει κανείς να αντιληφθεί ότι υπάρχει πιθανότητα κινδύνου.

Οι κεραυνοί μπορεί να προκαλέσουν σοβαρά χτυπήματα ακόμη και θάνατο, ακόμη και όταν βρίσκεται κανείς στο ντους, στο μπάνιο ή πλένοντας τα πιάτα. Δεδομένου ότι ο κεραυνός μπορεί να «ταξιδέψει» μέσω των εγκαταστάσεων ύδρευσης, τα αμερικανικά κέντρα πρόληψης και ελέγχου ασθενειών (CDC) προειδοποιούν «το σωστότερο είναι να αποφεύγετε το νερό κατά τη διάρκεια καταιγίδας. Μην κάνετε μπάνιο, μην πλένετε πιάτα ή τα χέρια σας».

«Ο κίνδυνος να ταξιδέψει ο κεραυνός μέσω των υδραυλικών εγκαταστάσεων μπορεί να είναι μικρότερος με πλαστικούς σωλήνες αντί των μεταλλικών σωλήνων. Ωστόσο, είναι καλύτερο να αποφεύγετε κάθε επαφή με τα υδραυλικά και τρεχούμενο νερό κατά τη διάρκεια καταιγίδων, ώστε να μειώσετε τον κίνδυνο να σας χτυπήσει», σημειώνεται στην προειδοποίηση των CDC, που έχει εκδοθεί πριν από μερικά χρόνια.

Ωστόσο, ακόμη και εάν βρίσκεστε στο σπίτι υπάρχουν και άλλοι κίνδυνοι. Θα πρέπει να αποφεύγετε τον κήπο και τα μπαλκόνια, να βρίσκεστε μακριά από παράθυρα και πόρτες και «μην ξαπλώνετε σε τσιμεντένια πατώματα ή να στέκεστε σε τσιμεντένιους τοίχους», τονίζουν τα CDC.

Επίσης, «μην χρησιμοποιείτε κάτι που συνδέεται με πρίζα, όπως υπολογιστές ή άλλο ηλεκτρονικό εξοπλισμό». «Μείνετε μακριά από τηλέφωνα με καλώδια. Τα κινητά και τα ασύρματα είναι ασφαλή, εφόσον δεν συνδέονται με πρίζα μέσω φορτιστή», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNN

Διαβάστε επίσης:

Γιατί πλημμυρίζουμε με την πρώτη μπόρα

Τι να κάνετε σε περίπτωση κεραυνού: Τι να αποφύγετε, πώς να επιζήσετε

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News