Αριθμοί και Εικόνες Παρασκευή 19/08/2022, 16:49
ΑΡΙΘΜΟΙ ΚΑΙ ΕΙΚΟΝΕΣ

Η πόλη της Κίνας που χαμηλώνει τα φώτα

Η πόλη της Κίνας που χαμηλώνει τα φώτα

Χαμηλώνει η φωτεινότητα στις διαφημίσεις, στο μετρό και στα κτίρια, ρυθμίζεται η θερμοκρασία σε σταθμούς μετρό, ενώ ορισμένα εργοστάσια υποχρεώνονται να διακόψουν τις δραστηριότητές τους: Αυτή θα είναι η καθημερινότητα στην ευρύτερη περιοχή της Σετσουάν στην Κίνα, προκειμένου να μειωθεί η κατανάλωση ενέργειας.

Όπως φαίνεται και από τα συχνά blackout στην πόλη Dazho στην περιοχή, οι θερμοκρασίες ρεκόρ οδήγησαν σε αυξημένη χρίση των κλιματιστικών και μείωση των αποθεμάτων ενέργειας. Σημειώνεται πως οι ενεργειακές ανάγκες της περιοχής καλύπτονται σε μεγάλο βαθμό από τα φράγματα.

Οι αρμόδιες αρχές δήλωσαν μέσω σχετικής ανάρτησης στα social media ότι «η θερμοκρασία και η υγρασία έσπρωξαν στα όριά τους την προμήθεια της ηλεκτροπαραγωγής και την καθημερινή ζωή». Εξάλλου, αυτό το καλοκαίρι, καταγράφηκαν θερμοκρασίες ρεκόρ στην Κίνα, καθώς και αρκετά κύματα καύσωνα.

Μάλιστα, η εθνική μετεωρολογική υπηρεσία της χώρας εξέδωσε προειδοποιήσεις επί οκτώ διαδοχικές ημέρες (μαζί με τη σημερινή) για ακραίες θερμοκρασίες, ενώ οι προειδοποιήσεις αυτές συνολικά ανήλθαν στις 30 από τον Ιούνιο. Σε ορισμένες περιοχές οι υψηλές θερμοκρασίες αναμένεται να συνεχιστούν για ακόμη 10 ημέρες. Επίσης, οι υψηλές θερμοκρασίες και η ξηρασία μείωσαν τα επίπεδα των υδάτων στην μεγαλύτερη λίμνη της χώρας κατά 75%.

Σημειώνεται πως ο περιορισμός της κατανάλωσης στην Σετσουάν ενδέχεται να αφήσει έντονο αποτύπωμα στην κινεζική οικονομία, αφού η περιοχή είναι βασικός προμηθευτής υδροηλεκτρικής ενέργειας.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Guardian, Associated Press

Διαβάστε επίσης:

Σβήνουν τα φώτα, επενδύουν σε φωτοβολταϊκά τα σουπερμάρκετ

Ώρα σκληρών αποφάσεων στη Γερμανία: SOS εκπέμπει η ατμομηχανή της Ευρώπης

Παρίσι: Αντιμέτωπο με ακόμη πιο ψυχρό και σκοτεινό χειμώνα από το Βερολίνο

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News