ΑΡΙΘΜΟΙ ΚΑΙ ΕΙΚΟΝΕΣ

Ισορροπώντας προς μιας ανεπτυγμένη οικονομία

Ισορροπώντας προς μιας ανεπτυγμένη οικονομία

O Harsdeep Powar ισορροπεί πάνω σε ένα σκοινί στο Μουμπάι, κρατώντας τη σημαία της Ινδίας, καθώς η χώρα γιόρτασε χθες τα 75 χρόνια της ανεξαρτησίας της.

Ο πρωθυπουργός Narendra Modi δεσμεύτηκε να μετατρέψει την Ινδία σε ανεπτυγμένη οικονομία μέσα στα επόμενα 25 χρόνια.

Ο Modi είπε ότι το ταξίδι των τελευταίων 75 ετών είχε σκαμπανεβάσματα με την Ινδία να παλεύει κόντρα στις πιθανότητες, δείχνοντας ανθεκτικότητα και επιμονή. Στα 75 χρόνια της ανεξαρτησίας από τη Βρετανία, ζήτησε από τους Ινδούς να αφήσουν πίσω τους κάθε ίχνος αποικιακής νοοτροπίας.

Ο πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι η Ινδία θα πορευτεί με οδηγό τον στόχο της αυτάρκειας και το πνεύμα της διεθνούς συνεργασίας για να αριστεύσει στην επιστήμη και την τεχνολογία, τη δημιουργία βιομηχανιών και την επίτευξη επισιτιστικής και ενεργειακής ασφάλειας. Είπε ότι δισεκατομμύρια δολάρια σε επενδύσεις ρέουν στη χώρα, μετατρέποντάς την σε βιομηχανικό κόμβο.

Οι προσπάθειες της Ινδίας έχουν ήδη φέρει τη χώρα των 1,4 δισεκατομμυρίων κατοίκων ανάμεσα στις κορυφαίες στην πληροφορική, στα φαρμακευτικά προϊόντα, στην επιστήμη του διαστήματος και στην πυρηνική ενέργεια.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News