ΑΡΙΘΜΟΙ ΚΑΙ ΕΙΚΟΝΕΣ

McDonald’s: Ακριβαίνει το cheesburger μετά από 14 χρόνια στη Βρετανία

McDonald’s: Ακριβαίνει το cheesburger μετά από 14 χρόνια στη Βρετανία

Για πρώτη φορά εδώ και 14 χρόνια, η McDonald’s στη Βρετανία ανεβάζει την τιμή του cheeseburger, λέγοντας ότι δεν αντέχει την πίεση από την άνοδο του πληθωρισμού. Η αλυσίδα fast food επιβεβαίωσε σήμερα ότι το εμβληματικό της μπέργκερ βρίσκεται ανάμεσα στα προϊόντα, στα οποία θα αυξηθούν τοι τιμές για το βρετανικό δίκτυο.

Συγκεκριμένα, το κόστος ενός cheeseburger αυξήθηκε κατά 20% από 99 πενς σε 1,19 λίρες. Την προηγούμενη φορά που επιβλήθηκε αύξηση στην τιμή του cheeseburger στη Βρετανία ήταν το 2008 στο ξέσπασμα της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής κρίσης.

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση από τον διευθύνοντα σύμβουλο της McDonald’s Βρετανίας και Ιρλανδίας, Alistair Macrow, οι κλιμακούμενες πληθωριστικές πιέσεις υποχρέωσαν την εταιρεία να πάρει κάποιες σκληρές αποφάσεις σε ό,τι αφορά την τιμολόγηση των προϊόντων.

«Οι σημερινές πιέσεις σημαίνουν, όπως και για πολλούς άλλους, ότι οφείλουμε να πάρουμε κάποιες σκληρές αποφάσεις για τις τιμές μας. Όπως και εσείς, η εταιρεία μας, όσοι διαχειρίζονται και έχουν στην ιδιοκτησία τους τα εστιατόριά μας και οι προμηθευτές μας, όλοι αισθανόμαστε την επίπτωση του αυξανόμενου πληθωρισμού», τόνισε ο Macrow.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τον ίδιο, η αλυσίδα καθυστέρησε όσο το δυνατόν περισσότερο τις αυξήσεις, αλλά δεν ήταν πλέον εφικτό να απορροφηθούν τα αυξανόμενα κόστη εντός της αλυσίδας.

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

Διαβάστε επίσης:

Τι θα απογίνει με τα McDonald’s στη Ρωσία; Έξοδος μετά από 30 χρόνια

Burgers χωρίς μαρούλι και πεινασμένα μωρά: Από την εποχή της αφθονίας στον καιρό των ελλείψεων

McDonald’s: Παραπλανεί με το μέθεθος των burger στις διαφημίσεις;

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News