ΑΡΙΘΜΟΙ ΚΑΙ ΕΙΚΟΝΕΣ

Οι διαδηλωτές που κολλούν τα χέρια τους σε διάσημους πίνακες

Οι διαδηλωτές που κολλούν τα χέρια τους σε διάσημους πίνακες

Με μία μοναδική μορφή διαμαρτυρίας συνεχίζει η ομάδα ακτιβιστών Just Stop Oil (JSO), η οποία θέλει να στείλει την βρετανική κυβέρνηση ένα μήνυμα: να σταματήσει την εξόρυξη πετρελαίου.

Στην πιο πρόσφατη διαμαρτυρία τους χθες το πρωί, μέλη της JSO κόλλησαν τα χέρια τους στο πλαίσιο ενός αντιγράφου του Μυστικού Δείπνου από τον Λεονάρντο ντα Βίντσι, το οποίο θεωρείται ότι δημιουργήθηκε από δύο μαθητές του. Κάτω από τον πίνακα, τα μέλη της ομάδας έγραψαν με σπρέι «Όχι Νέο Πετρέλαιο».

Οι διαδηλωτές που κολλούν τα χέρια τους σε διάσημους πίνακες-1

Μάλιστα, πρόκειται για την πέμπτη φορά που τα μέλη της JSO προσκολλώνται σε διάσημο έργο τέχνης και μόλις σε μία εβδομάδα. Τις προηγούμενες ημέρες κόλλησαν τα χέρια τους σε ένα έργο του Βίνσεντ βαν Γκογκ σε γκαλερί του Λονδίνου και σε έναν πίνακα του JMW Turner στην πινακοθήκη του Μάντσεστερ. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ομάδα διέκοψε τη ροή του βρετανικού Grand Prix Formula 1 την Κυριακή, καθώς τα μέλη της στάθηκαν στην πίστα.

Στόχος της ομάδας είναι να σταματήσουν οι αδειοδοτήσεις για μελλοντικές εξορύξεις πετρελαίου και φυσικού αερίου. Επίσης, προειδοποιούν για ένα δυσοίωνο μέλλον στην περίπτωση που δεν ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα, ώστε να αντιμετωπιστεί η κλιματική αλλαγή.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Σουίτα μηδέν αστεριών: Ποιοι δίνουν 325 ευρώ για να κοιμηθούν πλάι σε ένα βενζινάδικο;

Πώς ο πόλεμος «κλειδώνει» την κλιματική αλλαγή

Σε σύγκρουση με τη βιομηχανία των supercars οι κλιματικοί στόχοι της Ευρώπης

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News