ΑΡΙΘΜΟΙ ΚΑΙ ΕΙΚΟΝΕΣ

Βασιλικό lego και Πλατινένιο Ιωβηλαίο: Πώς γιορτάζει η Βρετανία

Βασιλικό lego και Πλατινένιο Ιωβηλαίο: Πώς γιορτάζει η Βρετανία

Στο Legoland του Windsor της Αγγλίας, ο Freya Groom, ο οποίος ασχολείται με μινιατούρες, ποζάρει δίπλα στο δημιούργημά του, ένα ομοίωμα της πλατείας Jubilee στο Λονδίνο, με αφορμή τον τετραήμερο εορτασμό για το «Πλατινένιο Ιωβηλαίο», τα 70 έτη της Βασίλισσας Ελισάβετ στον θρόνο.

Βασιλικό lego και Πλατινένιο Ιωβηλαίο: Πώς γιορτάζει η Βρετανία-1

Η πλατεία από lego φτιάχτηκε με 18.000 τουβλάκια και χρειάστηκε 280 ώρες για να χτιστεί.

Στο πλαίσιο του εορτασμού θα πραγματοποιηθούν πάρτυ στον δρόμο και διάφορες εκδηλώσεις προς τιμήν της 96χρονης και μακροβιότερης Βασίλισσας του Ηνωμένου Βασιλείου. Κεντρικό σημείο των σημερινών εκδηλώσεων είναι η στρατιωτική παρέλαση «Trooping the Colour», όπου έλαβαν μέρους τουλάχιστον 1.200 στρατιωτικοί της Μεραρχίας του Βασιλικού Οίκου με 240 άλογα, δέκα στρατιωτικές μπάντες και περίπου 400 μουσικούς.

Βασιλικό lego και Πλατινένιο Ιωβηλαίο: Πώς γιορτάζει η Βρετανία-2

«Ευχαριστώ όλους που συμμετείχαν στο κάλεσμα των κοινοτήτων, οικογενειών, γειτόνων και φίλων για να σηματοδοτήσουν το Πλατινένιο Ιωβηλαίο στο Ηνωμένο Βασίλειο και κατά μήκος της Κοινοπολιτείας», δήλωσε η Βασίλισσα.

«Συνεχίζω να εμπνέομαι από την καλή θέληση που μου επιδεικνύεται και ελπίζω ότι οι επόμενες ημέρες θα δώσουν μία ευκαιρία για ανασκόπηση όλων αυτών που έχουν επιτευχθεί τα τελευταία 70 χρόνια, καθώς κοιτάμε στο μέλλον με αυτοπεποίθηση και ενθουσιασμό», συμπληρώνει η Βασίλισσα.

Οικογένειες και φίλοι συγκεντρώθηκαν στους μεγάλους δρόμους που περικλύουν το Παλάτι του Μπάκινγκχαμ, πανηγυρίζοντας, κουνώντας σημαίες και φορώντας χάρτινες κορώνες. Μάλιστα, ορισμένοι διανυκτέρευσαν στους δρόμους του Λονδίνου, προκειμένου να διασφαλίσουν καλή θέση για τους εορτασμούς της ημέρας.

Βασιλικό lego και Πλατινένιο Ιωβηλαίο: Πώς γιορτάζει η Βρετανία-3

Στο Λονδίνο ταξίδεψε και ο εγγονός της βασίλισσας, πρίγκιπας Χάρι με τη σύζυγό του Μέγκαν Μαρκλ και τα δύο τους παιδιά. Ωστόσο, θα παρακολουθήσουν μόνο την παρέλαση και δεν θα παρευρεθούν στο μπαλκόνι με τα υπόλοιπα μέλη της βασιλικής οικογένειας. Επίσης, η Δούκισσα της Κορνουάλης, η Δούκισσα του Κέιμπριτζ και τα τρία της παιδιά κατευθύνθηκαν προς το παλάτι του Μπάκιγχαμ.

Βασιλικό lego και Πλατινένιο Ιωβηλαίο: Πώς γιορτάζει η Βρετανία-4

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον και η σύζυγός του Κάρι, βρίσκονται ανάμεσα στο πλήθος κοντά στη Downing Street

Ο πρίγκιπας Κάρολος, ο πρίγκιπας Γουίλιαμ και η πριγκίπισσα Άννα εμφανίστηκαν πάνω σε άλογα για την τελετή Trooping the Colour. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Διαβάστε επίσης:

The Firm: Η μηχανή που κόβει χρήμα και πόσο πλούσια είναι στ΄ αλήθεια η Βασίλισσα

Το μυστήριο για το πού ακριβώς γεννήθηκε η Βασίλισσα Ελισάβετ

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News