ΑΡΙΘΜΟΙ ΚΑΙ ΕΙΚΟΝΕΣ

Το πρώτο Μουντιάλ χωρίς τον Μαραντόνα μετά από 10 διοργανώσεις

Το πρώτο Μουντιάλ χωρίς τον Μαραντόνα μετά από 10 διοργανώσεις

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ποδοσφαίρου του 2022 στο Κατάρ είναι ιστορικό, καθώς είναι το πρώτο στην ιστορία που θα διεξαχθεί χειμώνα, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που στην χώρα του Κόλπου το καλοκαίρι. Επίσης θα είναι σημαδιακό για δύο ακόμη λόγους.

Πιθανότατα θα είναι η τελευταία διοργάνωση με τη συμμετοχή του Αργεντίνου Λιονέλ Μέσι, αλλά και η πρώτη δίχως τον μεγάλο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα, έπειτα από 10 διοργανώσεις, αρχής γενομένης το 1982 όταν έκανε ντεμπούτο στη διοργάνωση στο Μουντιάλ της Ισπανίας. 

Με αφορμή το επερχόμενο Μουντιάλ, η fintech Give and Get της Αργεντινής χρηματοδότησε ένα project για ένα αεροπλάνο αφιερωμένο στο Μαραντόνα. 

Το πρώτο Μουντιάλ χωρίς τον Μαραντόνα μετά από 10 διοργανώσεις-1

Η λογική για το τζετ δώδεκα θέσεων, Tango D10S, το οποίο χρηματοδοτείται από τη, είναι να λειτουργήσει ως μουσείο για τον Αργεντίνο σούπερ σταρ, ο οποίος απεβίωσε το 2020 από καρδιακή προσβολή. 

Το πρώτο Μουντιάλ χωρίς τον Μαραντόνα μετά από 10 διοργανώσεις-2

Τα αποκαλυπτήρια του αεροπλάνου το οποίο είναι εξολοκλήρου αφιερωμένο στον Αργεντινό ποδοσφαιριστή (για κάποιους ο καλύτερος που έχει περάσει ποτέ στην ιστορία του ποδοσφαίρου) έγιναν χθες. 

Τόσο στην άτρακτο όσο και στα φτερά του απεικονίζεται ο Μαραντόνα.

Στα δύο φτερά βρίσκονται δύο στιγμιότυπα από τα εμφατικά γκολ του με αντίπαλο την Αγγλία στο Μουντιάλ του Μεξικού το 1986 το οποίο η Αργεντινή το κατέκτησε: το ένα με το περιβόητο χέρι του Θεού και το άλλο όταν πέρασε τη μισή αγγλική ομάδα για να σκοράρει. 

Στο κυρίως σώμα, Μαραντόνα φιλάει το τρόπαιο που κατέκτησε (σχεδόν μόνος του) στο Μεξικό, ενώ στην ουρά απεικονίζεται το πρόσωπό του.

Το πρώτο Μουντιάλ χωρίς τον Μαραντόνα μετά από 10 διοργανώσεις-3

moneyreview.gr

*Οι φωτογραφίες είναι από το πρακτορείο Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News