ΑΡΙΘΜΟΙ ΚΑΙ ΕΙΚΟΝΕΣ

Αντιμέτωποι με τον παγετό με όπλο τα κεριά

Αντιμέτωποι με τον παγετό με όπλο τα κεριά

Με εκατοντάδες κεριά προσπαθεί να αποτρέψει τις καταστροφικές συνέπειες του παγετού στους αμπελώνες του ένας Γάλλος οινοπαραγωγός. Πρόκειται για μία τακτική την οποία ακολούθησε και πέρυσι, κατά την ίδια περίοδο, όταν ο παγετός απειλούσε τα γινωμένα αμπέλια και συνολικά την σοδειά του.

Ο τρόπος αντιμετώπισης του παγετού φαίνεται να λειτουργεί, αλλά αυτό που απασχολεί περισσότερο τον οινοποιό είναι ότι τέτοιου είδους ακραία καιρικά φαινόμενα συμβαίνουν όλο και συχνότερα. «Από το 2016, έχουν συμβεί τρεις μεγάλοι παγετοί. Αρχίζουμε τώρα να αναρωτιόμαστε για το μέλλον της δραστηριότητάς μας σε αυτή την περίοδο του έτους», δήλωσε στο Reuters ο οινοπαραγωγός αναφερόμενος συγκεκριμένα για τους μήνες της άνοιξης.

Αντιμέτωποι με τον παγετό με όπλο τα κεριά-1

φωτ. Reuters

Η αλλαγή των καιρικών συνθηκών αυξάνει και την ασφαλιστική κάλυψη για απώλειες στη σοδειά. Στην πόλη όπου διατηρεί τους αμπελώνες του, τα δύο τρίτα της συνολικής σοδειάς καταστρέφηκαν πέρυσι λόγω του παγετού.

Εξ ου και οι οινοπαραγωγοί έχουν ήδη αρχίσει να ενώνουν τις δυνάμεις τους και να επενδύουν σε νέα εργαλεία, όπως θερμαινόμενα καλώδια, ώστε να περιορίσουν τις απώλειες από τα ακραία καιρικά φαινόμενα.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News