ΑΡΙΘΜΟΙ ΚΑΙ ΕΙΚΟΝΕΣ

Βοηθήστε μας για να βοηθήσετε τους εαυτούς σας

Βοηθήστε μας για να βοηθήσετε τους εαυτούς σας

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον φιλοξενεί για σήμερα στο Λονδίνο τους ηγέτες της Κοινής Εκστρατευτικής Δύναμης (JEF), έναν συνασπισμό ευρωπαϊκής ασφαλείας, με αντιπροσώπους από την Δανία, την Φινλανδία, την Εσθονία, την Ισλανδία, την Λετονία, την Λιθουανία, την Ολλανδία, την Σουηδία και την Νορβηγία.

Στόχος της συνάντησης είναι η συνεργασία των κρατών της Ευρώπης για την θωράκισή τους έναντι απειλών κατά του κράτους. Επίσης, αναμένεται να συζητήσουν και για την διενέργεια κοινών στρατιωτικών ασκήσεων στην Σκανδιναβία και τις χώρες της Βαλτικής.

Στο πλαίσιο αυτό και βέβαια εν μέσω της έντασης στην Ουκρανία, ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι έδωσε το παρών σε μία από τις σημερινές συναντήσεις της JEF. Εκεί, τόνισε ότι η Ευρώπη οφείλει να προστατεύσει την δική της ασφάλεια, βοηθώντας την Ουκρανία να υπερασπιστεί τα εδάφη της έναντι της Ρωσίας.

Βοηθήστε μας για να βοηθήσετε τους εαυτούς σας-1

φωτ. Reuters

«Είμαστε όλοι στόχοι της Ρωσίας και όλα θα είναι εναντίον της Ευρώπης εάν η Ουκρανία δεν αντέξει, επομένως θα ήθελα να σας ζητήσω να βοηθήσετε τον εαυτό σας βοηθώντας εμάς», τόνισε ο Ουκρανός πρόεδρος και συνέχισε: «Ξέρετε το είδος του οπλισμού που χρειαζόμαστε…χωρίς την στήριξή σας θα ήταν πολύ δύσκολο, είμαι πολύ ευγνώμων, αλλά θέλω να πώ ότι χρειαζόμαστε περισσότερα…Ελπιζω ότι θα μπορέσετε να βελτιώσετε αυτό το πλαίσιο και ότι θα δείτε πώς αυτό θα προστατεύσει την ασφάλειά σας».

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News