ΑΡΙΘΜΟΙ ΚΑΙ ΕΙΚΟΝΕΣ

Ένα μήνυμα ειρήνης από το Πεκίνο

Ένα μήνυμα ειρήνης από το Πεκίνο

«Ελπίδες για ειρήνη» ήταν το κεντρικό μήνυμα που επικράτησε στην εντυπωσιακή τελετή λήξης των φετινών παραολυμπιακών αγώνων, που έλαβε χώρα εχθες στο Πεκίνο.

Ένα μήνυμα ειρήνης από το Πεκίνο-1

φωτ. AP

Στο πλαίσιο αυτό, ο πρόεδρος της Διεθνούς Επιτροπής Παραολυμπιακών Αγώνων, Andrew Parsons, επικεντρώθηκε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην διεθνή ανάγκη για ενότητα. «Οι διαφορές εδώ δεν μας χώρισαν», τόνισε ο ίδιος και συνέχισε λέγοντας ότι «μέσω αυτής της ενότητας έχουμε ελπίδα. Ελπίδες για συμπερίληψη, ελπίδες για αρμονία και ακόμη πιο σημαντικά ελπίδες για ειρήνη». «Η ανθρωπότητα ελπίζει να ζει σε έναν κόσμο, όπου ο υπερισχύει ο διάλογος», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ένα μήνυμα ειρήνης από το Πεκίνο-2

φωτ. AP

Ο Parsons δεν έκανε καμία ευθεία αναφορά στην Ουκρανία κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ωστόσο, σε συνέντευξη που παραχώρησε έπειτα στο CBC ανέδειξε την σημασία των αγώνων σε σχέση με την ρωσική εισβολή και τις εντάσεις στην Ευρώπη. «Ελπίζουμε να στείλαμε ένα μήνυμα ειρήνης. Δεν ήταν απλώς κάτι που ανέφερα στην έναρξη της τελετής, όλοι μας οι αθλητές, οι ομάδες, ήθελαν να εκφράσουν ένα μήνυμα ειρήνης και ενότητας προς την Ουκρανία», τόνισε ο ίδιος.

«Πιστεύω ότι αυτοί οι αγώνες ήταν εξαιρετικά σημαντικοί. Ίσως οι πιο σημαντικοί ή σχετικοί Παραολυμπιακοί Χειμερινοί Αγώνες που είχαμε ποτέ», υπογράμμισε ο Parsons.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News