ΑΡΙΘΜΟΙ ΚΑΙ ΕΙΚΟΝΕΣ

Το κομβόι του πολέμου μήκους 65 χιλιομέτρων

Το κομβόι του πολέμου μήκους 65 χιλιομέτρων

Την κλιμάκωση της επίθεσης στο Κίεβο φαίνεται ότι έχει αποφασίσει η Ρωσία, καθώς δορυφορικές εικόνες απαθανατίζουν ένα τεράστιο στρατιωτικό κομβόι, μήκους 65 χιλιομέτρων, το οποίο κατευθύνεται προς την ουκρανική πρωτεύουσα. 

Οι φωτογραφίες προέρχονται από την αμερικανική εταιρεία Maxar Technologies και αποτυπώνουν εκατοντάδες άρματα μάχης, τεθωρακισμένα οχήματα και φορτηγά, κατά μήκους της διαδρομής μεταξύ του Pybirsky (πόλης στα βόρεια του Κιέβου) και του αεροδρομίου Antonov. 

Το κομβόι του πολέμου μήκους 65 χιλιομέτρων-1

Ας σημειωθεί ότι το Antonov βρίσκεται στα βορειοανατολικά προάστια της ουκρανικής πρωτεύουσας, όπου αυτή τη στιγμή λαμβάνουν χώρα σκληρές μάχες μεταξύ Ρώσων και Ουκρανών στρατιωτών. 

Το κομβόι του πολέμου μήκους 65 χιλιομέτρων-2

Παρότι σε μερικά σημεία του δρόμου, τα στρατιωτικά οχήματα φαίνεται να διατηρούν μεγάλη απόσταση μεταξύ τους, υπάρχουν σημεία του αυτοκινητόδρομου, όπου τα οχήματα κινούνται ταυτόχρονα σε τρεις, ακόμη και τέσσερις λωρίδες.  

Το κομβόι του πολέμου μήκους 65 χιλιομέτρων-3

Επισήμως η Μόσχα δεν επιβεβαιώνει την ύπαρξη του κομβόι. Όμως, υπάρχουν φόβοι ότι η Ρωσία ετοιμάζεται να ξεκινήσει μια ολομέτωπη επίθεση στο Κίεβο, με στόχο την πλήρη κατάληψή του. 

* Οι φωτογραφίες προέρχονται από το πρακτορείο Reuters

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

Διαβάστε επίσης:

Πόσα χρήματα έχουν χάσει οι υπερ-πλούσιοι της Ρωσίας

Η ανταρσία στα superyachts των Ρώσων ολιγαρχών και ο Έλληνας καπετάνιος

Κλειστό για 2η ημέρα το Χρηματιστήριο της Μόσχας – Λιγότερο από 1 σεντ η αξία του

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News