ΑΡΙΘΜΟΙ ΚΑΙ ΕΙΚΟΝΕΣ

Καταστρέφοντας το σπίτι 380 διαφορετικών ειδών πτηνών

Στην Αργεντινή

Καταστρέφοντας το σπίτι 380 διαφορετικών ειδών πτηνών

Καταστροφικές είναι οι συνέπειες από την πύρινα λαίλαπα που πλήττει την επαρχία Corrientes στην Αργεντινή, όπου περισσότερα από 6.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα γης έχουν γίνει στάχτη. 

Στην περιοχή εξελίσσονται περίπου 15 διαφορετικές εστίες φωτιάς, κατακαίγοντας το 6% της συνολικής έκτασης της επαρχίας (βρίσκεται κοντά στα σύνορα με την Παραγουάη). 

Καταστρέφοντας το σπίτι 380 διαφορετικών ειδών πτηνών-1

Ανυπολόγιστη θεωρείται δε, η καταστροφή για τους ντόπιους αγρότες – κτηνοτρόφους, οι οποίοι βλέπουν τις περιουσίες τους και τον κόπο μια ζωής να χάνεται στη μανία της φωτιάς. 

Είναι χαρακτηριστικό ότι σύμφωνα με την Αγροτική Ένωση, οι συνολικές ζημιές σε φρούτα, αγροτικά προϊόντα και ζώα ξεπερνούν τα 234 εκατ. δολάρια (25 δισ. πέσος). 

Καταστρέφοντας το σπίτι 380 διαφορετικών ειδών πτηνών-2

Ο καιρικές συνθήκες, στο μεταξύ, δεν είναι με το μέρος των πυροσβεστών, καθώς οι υψηλές θερμοκρασίες αναμένεται να διατηρηθούν και τις επόμενες ημέρες, ενώ η ανυδρία θα συνεχιστεί. 

Στην περιοχή υπάρχει ένας από τους μεγαλύτερους υγροβιότοπους του κόσμου, ο οποίος πλέον απειλείται άμεσα από τις φλόγες, θέτοντας σε κίνδυνο ελάφια, αλιγάτορες και περισσότερα από 380 είδη πτηνών. 

Καταστρέφοντας το σπίτι 380 διαφορετικών ειδών πτηνών-3

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News