ΑΡΙΘΜΟΙ ΚΑΙ ΕΙΚΟΝΕΣ

Μία πόλη που δεν μπορεί να ησυχάσει

Μία πόλη που δεν μπορεί να ησυχάσει

Έκρυθμη παραμένει η κατάσταση στην Οτάβα του Καναδά, όπου οδηγοί φορτηγών συνεχίζουν για δεύτερη διαδοχική εβδομάδα τις κινητοποιήσεις, αποκλείοντας βασικές οδικές και εμπορικές αρτηρίες, οι οποίες συνδέουν τη χώρα με τις ΗΠΑ.  

Τα βαριά οχήματα έχουν παραταχθεί στη μέση του δρόμου, με τους οδηγούς να τάσσονται εναντίον του υποχρεωτικού εμβολιασμού -μια απόφαση η οποία έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στους επαγγελματίες του χώρου. 

Η νομοθεσία προβλέπει ότι η είσοδος στη χώρα από τα καναδο-αμερικανικά σύνορα επιτρέπεται σε όσους είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Διαφορετικά, οι οδηγοί θα πρέπει να τίθενται σε υποχρεωτική καραντίνα δύο εβδομάδων. 

Οι κινητοποιήσεις, ωστόσο, σταδιακά προσλαμβάνουν και ευρύτερα χαρακτηριστικά, καθώς σε αυτές συμμετέχουν και άνθρωποι, οι οποίοι τάσσονται εναντίον των lockdowns, της χρήσης μάσκας και των περιοριστικών μέτρων.  

Από την άλλη πλευρά, οι οδηγοί έχουν προκαλέσει δυσαρέσκεια σε αρκετούς κατοίκους της πρωτεύουσας, οι οποίοι εξαιτίας της φασαρίας από τα φορτηγά αδυνατούν να βρουν ηρεμία ακόμη και μέσα στα σπίτια τους. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNN

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News