ΑΡΙΘΜΟΙ ΚΑΙ ΕΙΚΟΝΕΣ

Εισβολή στο Καπιτώλιο: Οι ποινές για τους ταραξίες που έγιναν γνωστοί μέσα από τον φωτογραφικό φακό

Εισβολή στο Καπιτώλιο: Οι ποινές για τους ταραξίες που έγιναν γνωστοί μέσα από τον φωτογραφικό φακό

Ο Τζο Μπάιντεν την ώρα της ομιλίας της αντιπροέδρου των ΗΠΑ, Καμάλα Χάρις, δίπλα στο βήμα που στήθηκε έξω από το Καπιτώλιο. Σαν σήμερα πέρυσι, υποστηρικτές του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, εισέβαλαν στο Καπιτώλιο.

Επρόκειτο για μία πρωτοφανή κίνηση στην αμερικανική ιστορία, την οποία παρακολούθησε από τις οθόνες του ολόκληρος ο πλανήτης. Έκτοτε, οι αρμόδιες αρχές έχουν απαγγείλει κατηγορίες για 727 άτομα, στα οποία περιλαμβάνονται και κάποιοι που έγιναν γνωστοί μέσω φωτογραφιών και βίντεο που δόθηκαν στη δημοσιότητα.

Για παράδειγμα ο «Σαμάνος», Jacob Anthony Chansley, που συνελήφθη μόλις λίγες ημέρες μετά την εισβολή έλαβε ποινή 41 μηνών και επιπλέον 36 μηνών επιτήρησης. Ο ίδιος πλέον πιστεύει ότι η εισβολή ήταν «λάθος» και ελπίζει να «εξελιχθεί».

 

Ο «τύπος με το πόντιουμ», Adam Johnson, παραμένει υπό επιτήρηση. Η ποινή που του επιφυλάσσεται είναι έως 6 μήνες φυλακής και 9.500 δολάρια σε πρόστιμα. Οι κατηγορίες εναντίον του μειώθηκαν, καθώς δήλωσε ένοχος.

 

Ο Richard Barnett, που έγινε γνωστός για τη φωτογραφία στην οποία έχει ανεβάσει το ένα του πόδι στο γραφείο της προέδρου της Βουλής Νάνσυ Πελόζι, δήλωσε ένοχος σε όλες του τις κατηγορίες και πρόκειται να κληθεί ενώπιον δικαστηρίου την 1η Φεβρουαρίου φέτος.

 

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Ένας χρόνος από την εισβολή στο Καπιτώλιο

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News