ΑΡΙΘΜΟΙ ΚΑΙ ΕΙΚΟΝΕΣ

Καίγοντας 67,5 εκατ. δολάρια

Καίγοντας 67,5 εκατ. δολάρια

Τη μεγαλύτερη ποσότητα ναρκωτικών από το 2019 κατάφεραν να κατασχέσουν οι αστυνομικές αρχές του Ελ Σαλβαδόρ, οι οποίες εντόπισαν ένα τεράστιο φορτίο, βάρους 7,4 τόνων και αξίας 67,5 εκατ. δολαρίων.

Η επιχείρηση διοργανώθηκε και εκτελέστηκε από το πολεμικό ναυτικό της κεντροαμερικανικής χώρας, στα νερά του Ειρηνικού Ωκεανού.

Τα ναρκωτικά, διάφορων ειδών, ήταν κρυμμένα σε τρεις διαφορετικές βάρκες, εντός των οποίων βρέθηκαν και συνελήφθησαν τέσσερα άτομα από το Εκουαδόρ, δύο Κολομβιανοί και τρεις Μεξικάνοι.

Καίγοντας 67,5 εκατ. δολάρια-1
Φωτ. Reuters

Στη συνέχεια, οι αρχές προχώρησαν στην καταστροφή των κατασχεμένων ναρκωτικών ουσιών, σε βάση της αστυνομίας στην πόλη Ilopango.

Σύμφωνα με το Διεθνές Συμβούλιο Ελέγχου Ναρκωτικών (INCB), το Ελ Σαλβαδόρ και οι υπόλοιπες χώρες της κεντρικής Αμερικής – Καραϊβικής διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στα διεθνή κανάλια μεταφοράς του παράνομου εμπορίου.

Εξαιτίας δε, αυτού του αναβαθμισμένου ρόλου, οι συγκρούσεις ανάμεσα στις συμμορίες της περιοχής είναι αυξημένες και βίαιες, καθώς πολλαπλές ομάδες ερίζουν για τον έλεγχο των κρίσιμων περασμάτων.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Sky News

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News