Αριθμοί και Εικόνες Παρασκευή 1/10/2021, 09:47
ΑΡΙΘΜΟΙ ΚΑΙ ΕΙΚΟΝΕΣ

Η τιμή μιας Μαύρης Χήρας

Η τιμή μιας Μαύρης Χήρας

Σε συμβιβαστική συμφωνία με την οποία δίνουν τέλος στη νομική διαμάχη τους για την κυκλοφορία της ταινίας της Marvel, «Black Widow», κατέληξαν η Walt Disney και η Σκάρλετ Γιόχανσον.

Η ηθοποιός είχε καταθέσει αγωγή κατά της Disney πριν από δύο μήνες, κατηγορώντας την εταιρεία ότι παραβίασε τους όρους του συμβολαίου της, όταν προσέφερε την ταινία στην πλατφόρμα streaming Disney+, ενώ ακόμα παιζόταν στους κινηματογράφους.

Σύμφωνα με την Γιόχανσον, η κίνηση αυτή της στέρησε δυνητικά έσοδα.

Οι οικονομικοί όροι της συμφωνίας δεν έγιναν γνωστοί. Όμως και οι δύο πλευρές εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την επίλυση της διαφωνίας και δήλωσαν ότι περιμένουν τις επόμενες συνεργασίες τους.

Διαβάστε επίσης: Ποια μετοχή «ανέστησε» ο James Bond

Η Γιόχανσον πρωταγωνίστησε στην ταινία «Black Widow», παίζοντας μία Ρωσίδα εκτελέστρια που έγινε υπερ-ήρωας  Avenger. Πρόκειται για έναν ρόλο τον οποίο έχει ενσαρκώσει σε εννέα ταινίες της Marvel.

Η ταινία «Black Widow», η οποία έκανε ταυτόχρονη πρεμιέρα στις 9 Ιουλίου στους κινηματογράφους και στο Disney+, έσπασε ρεκόρ στο box office για τις νέες κυκλοφορίες εν μέσω πανδημίας, φέρνοντας 218 εκατ. δολάρια σε έσοδα το πρώτο Σαββατοκύριακο.

Όμως μετά, οι πωλήσεις εισιτηρίων μειώθηκαν κατακόρυφα. Έως σήμερα, τα έσοδά της στο box office παγκοσμίως έχουν ξεπεράσει τα 378 εκατ. δολάρια.

Παράλληλα, η ταινία παρήγαγε έσοδα περίπου 60 εκατ. δολαρίων μέσω του streaming στις πρώτες 20 ημέρες της κυκλοφορίας της.

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, αρκετά από τα μεγάλα στούντιο του Χόλιγουντ επέλεξαν να «παρακάμψουν» τα σινεμά –πολλά εκ των οποίων ήταν κλειστά- και να κυκλοφορήσουν τις νέες τους ταινίες online απευθείας.

Η Γιόχανσον βρέθηκε στην κορυφή της λίστας του Forbes με τις πιο καλοπληρωμένες ηθοποιούς του κόσμου το 2018 και το 2019, με έσοδα προ φόρων που ξεπέρασαν τα 56 εκατ. δολάρια για το οικονομικό έτος που έληξε τον Ιούνιο του 2019.

moneyreview.gr με πληροφορίες από BBC

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News