ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Β. Κορέα: Φιέστα για τα 73 χρόνια χωρίς πυραύλους αλλά με πορτοκαλί στολές

φωτ.: Reuters/KCNA

Με μία μεσονύκτια στρατιωτική παρέλαση στην Πιονγιάνγκ γιόρτασε η Β. Κορέα την 73η επέτειό από την ίδρυσή της. 

v-korea-fiesta-gia-ta-73-chronia-choris-pyrayloys-alla-me-portokali-stoles0

Στις φωτογραφίες που δόθηκαν από το καθεστώς, ο Βορειοκορεάτης ηγέτης Κιμ Γιονγκ Ουν εμφανίζεται σαφώς αδυνατισμένος και πιο υγιής να χαιρετά τα πλήθη. 

v-korea-fiesta-gia-ta-73-chronia-choris-pyrayloys-alla-me-portokali-stoles1

Παρότι η Πιονγιάνγκ χρησιμοποιεί συχνά αυτές τις παρελάσεις για να επιδείξει τα νέα της οπλικά συστήματα, στις φωτογραφίες που δόθηκαν δεν φαίνονται πύραυλοι, αλλά μόνο πυροσβεστικά οχήματα και τρακτέρ. 

v-korea-fiesta-gia-ta-73-chronia-choris-pyrayloys-alla-me-portokali-stoles2

Εμφανίζονται όμως άτομα με πορτοκαλί στολές προστασίας (hazmat), μαρτυρώντας ότι η Β. Κορέα έχει συστήσει σώμα για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού. 

v-korea-fiesta-gia-ta-73-chronia-choris-pyrayloys-alla-me-portokali-stoles3

Επισήμως, η Πιονγιάνγκ ισχυρίζεται ότι δεν είχε ούτε ένα κρούσμα, με τους ξένους αναλυτές να πιστεύουν πως πράγματι δεν έχει υπάρξει κάποια μεγάλη έξαρση του κορωνοϊού στη χώρα (αμφισβητούν ωστόσο τους ισχυρισμούς περί μηδενικών κρουσμάτων). Και αυτό γιατί από το 2020, η Β. Κορέα έχει κλείσει τα σύνορά της, επιλέγοντας να αποκοπεί ακόμα περισσότερο από τον έξω κόσμο. Στο εσωτερικό, έχει εφαρμόσει αυστηρά μέτρα, καθώς βλέπει την αντιμετώπιση της πανδημίας σαν ζήτηση εθνικής επιβίωσης. 

v-korea-fiesta-gia-ta-73-chronia-choris-pyrayloys-alla-me-portokali-stoles4

Οι περισσότεροι -εάν όχι όλοι- οι ξένοι διπλωμάτες και εργαζόμενοι σε οργανώσεις βοήθειας έχουν φύγει από τη χώρα, λόγω των τεράστιων ελλείψεων σε τρόφιμα και των ακραίων περιορισμών στην καθημερινή ζωή. 

Η νέα αυτή παρέλαση, η τρίτη που γίνεται σε διάστημα 12 μηνών, όπου πλήθη γιορτάζουν χωρίς μάσκες σε μία χώρα που δεν έχει παραλάβει ούτε μία δόση εμβολίου, θεωρείται μία φιέστα εσωτερικής κατανάλωσης, μία προσπάθεια για την ενίσχυση της εθνικής ενότητας και της αφοσίωσης στο καθεστώς. 

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News